KAW Rôzne Správy

Rozkopané zastávky MHD: Dopravný podnik chystá ďalšie vylepšenie cestovania

Projekt za 1 475 065 eur je financovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Ilustračný obrázok k článku Rozkopané zastávky MHD: Dopravný podnik chystá ďalšie vylepšenie cestovania
8
Galéria

Keď prechádzate Petržalkou či inými časťami hlavného mesta, určite ste si všimli vyhĺbené jamy na zastávkach MHD. Niekde sa už týčia aj vysoké čierne stĺpy.

Informačné tabule

Je zjavné, že bratislavský dopravný podnik (DPB) pracuje na tom, aby priniesol do ulíc mesta ďalšie vylepšenia. Čo presne na zastávkach bude? „Ide o dlhodobý projekt Dopravného podniku Bratislava, ktorý pokračuje aj tento rok. Na viaceré zastávky v Bratislave montujeme elektronické informačné tabule, ktoré oznamujú aktuálne odchody spojov či informácie z dispečingu o výlukách a iných zmenách v doprave,“ informovala Bratislava24 hovorkyňa DPB Ľubica Melcerová.

Otázky redakcie ohľadom výberu miest, kam budú umiestnené, zostali nezodpovedané. „Detaily o počtoch a technológii budeme oficiálne komunikovať neskôr,“ dozvedeli sme sa od hovorkyne.

Ako sa uvádza na webe DPB, projekt za 1 475 065 eur, financovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja, zahŕňa výrobu 124 tabúľ na 117 zastávkach rozmiestnených na mestských pozemkoch. Tabule budú napojené na aktuálnu GPS polohu vozidiel MHD.

Elektronické informačné tabule začali inštalovať na zastávkach MHD už v roku 2017. Najprv pribúdali v širšom centre mesta a na Patrónke. Teraz ich už nájdeme vo všetkých mestských častiach. Cestujúci sú vďaka nim informovaní o odchodoch liniek či o mimoriadnych udalostiach v MHD. Pribudli aj na všetky zastávky v rámci modernizácie električkových radiál.

Pod dozorom kamery

Zaujímavosťou je, že súčasťou aktuálne montovaných informačných tabúľ je aj obrazový monitoring zastávky pomocou kamerového systému. „Kamerový dohľad umožní operatívne reagovať na zvládnutie dopravných nárokov z hľadiska množstva cestujúcich a vo všeobecnosti zvýši bezpečnosť cestujúcich na zastávke,“ píše na svojom webe DPB.

Viac o doprave v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM