Martin Zvolensky Hokej

Rozhodli samostatné nájazdy

Ďalším kolom, už 14., pokračovala slovenská hokejová súťaž. Na vicemajstra z Bratislavy sa prišlo pozrieť do Martinskej arény 2730 platiacich divákov.

Súboj piateho s tretím priniesol už od úvodu rýchly hokej. Hralo sa dlho prakticky bez prerušenia, obrany však dominovali nad útokmi, a tak šancí bolo len minimum. V 6. minúte Rataj z dobrej pozície mieril vedľa a rovnako sa vodilo J. Kováčikovi v 16. minúte, keď jeho bomba tesne minula martinskú bránku. Až v 17. minúte sa tešili domáci, keď Novotný dobre trafil od modrej a Konrád prvýkrát kapituloval. V 2. tretine sa hostia prebrali. Dlho sa však nemohli dostať do väčšej šance a Dzubina bol na mieste pri strelách Vaica v 25. aj Bakoša v 34. minúte. Slovan však zaslúžene vyrovnal v 36. minúte gólom z hokejky Lipianskeho po peknej akcii druhého útoku. Najlepší hokej sa hral v 3. tretine, keď sa presadili aj strelci. Najskôr boli dvakrát úspešní hostia, v 46. minúte Kapuš a v 49. Demel. Martinčania si zobrali oddychový čas a potom dokázali nemožné – Novotný v 50. minúte znížil, potom Jabrocký v 52. vyrovnal a v 55. minúte viedli po góle Galamboša. Hosťujúci Skokan však z protiútoku o 21 sekúnd vyrovnal. Hralo sa hore-dole, ale gól už do konca zápasu nepadol. V predĺžení mal najväčšiu šancu Lipiansky, Dzubinu však neprekonal. Nasledovali samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešní len hráči Slovana. Šimka, ktorého domáci tréner postavil na nájazdy, prekonali Lipiansky a Vaic. Po strate víťazstva v závere stretnutia, tak nakoniec belasí vezú domov 2 body.

MHC Martin – Slovan Bratislava 4:5 pp a sn (1:0, 0:1, 3:3 – 0:0, 0:1)
Góly: 17. a 50. Novotný, 52. Jabrocký, 55. Galamboš – 36. Lipiansky, 46. Kapuš, 49. Demel, 55. Skokan, rozhodujúci nájazd Lipiansky. Rozhodovali: P. Grečko – R. Bednár, V. Snášel, vylúčení: 2:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, striedania: Šimko za Dzubinu na nájazdy (Martin), 2730 divákov.

Július Penzeš, tréner Martina:
„Po slabších výkonoch v predchádzajúcich zápasoch sme museli zvýšiť tlak na chlapcov. Všetka česť im za disciplinovanosť v prvých dvoch tretinách. V tretej sme začali útočiť a dvakrát sme inkasovali. Som rád, že sme nezložili zbrane a dostali sme sa dokonca do vedenia. Veľká škoda, že sme si ho neudržali. Výkon proti kvalitnému súperovi bol určite lepší ako v predchádzajúcich kolách. Ak budeme v tom pokračovať, body nám budú určite pribúdať.“

Pavel Hynek, tréner Slovana:
„Stretnutie malo svoju kvalitu, ale pre nás je výsledok sklamaním. Také skúsené mužstvo by nemalo stratiť dvojgólový náskok desať minút pred koncom. Zapríčinila to naša nedisciplinovanosť. Nakoniec sme ešte museli doťahovať vedenie domácich. Dnes si vybral slabší deň brankár Konrád a to nás stálo víťazstvo. Na druhej strane musím oceniť výbornú hru domácich. Pre divákov to bol pekný hokej, pre trénerov na striedačkách to už nebol taký zážitok.“

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM