Rôzne Správy

Rozdali hygienické balíčky: Od októbra ich malo k dispozícii viac ako 160-tisíc pacientov

Od októbra malo k dispozícii hygienické balíčky viac ako 136 000 pacientov, hospitalizovaných vo všetkých slovenských univerzitných a fakultných nemocniciach.

Ilustračný obrázok k článku Rozdali hygienické balíčky: Od októbra ich malo k dispozícii viac ako 160-tisíc pacientov
Zdroj: TASR

Celkovo na ne doteraz ministerstvo zdravotníctva minulo približne 1,1 milióna eur. Cena jedného sa tak pohybovala v sume 1,02 eura s DPH.

„Ministerstvo zdravotníctva obstaralo celkovo 136 940 hygie­nických balíčkov pre 13 nemocníc v pôsobnosti rezortu. Ide o zdravotnícke zariadenia s veľkou spádovou oblasťou, kde sa liečia pacienti z celého Slovenska,“ uviedla pre TASR hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Každý balíček obsahuje toaletný papier, zubnú pastu a kefku, sprchový šampón, mydlo a hygienické servítky. Rezort zdravotníctva aktuálne realizuje druhé verejné obstarávanie na hygienické balíčky, ktoré nemocnice dostanú postupne v rokoch 2019 až 2020 v predpo­kladanom počte viac ako 904 000 kusov. Náklady na ne pôjdu z rozpočtovej kapitoly Ministerstva zdravotníctva SR a ich výška bude definitívna po ukončení uvedeného verejného obstarávania.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM