Alexandra Húsková Rôzne

Rodine tragicky zosnulého vodiča DPB poskytne finančný príspevok

V súvislosti s tragickou dopravnou nehodou, ktorá sa udiala v sobotu, keď prišiel o život mladý vodič Dopravného podniku, sa vedenie podniku rozhodlo, že rodine pozostalého bude poskytnutá finančná výpomoc.

Ilustračný obrázok k článku Rodine tragicky zosnulého vodiča DPB poskytne finančný príspevok
Zdroj: TASR

V pondelok sa uskutočnilo rokovanie s riaditeľom odboru ľudských zdrojov Stanislavom Brúderom a predsedami štyroch odborových organizácií pôsobiacich pri DPB.

„Z výsledkov rokovania vyplynulo, že na základe príkazu predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Ľubomíra Belfiho, sa odovzdá finančná čiastka vo výške 500 eur rodine zosnulého vodiča,“ informovala Adriana Volfová, hovorkyňa DPB.

Obaja rodičia sú už na dôchodku, takže ich finančná situácia je nepriaznivá. Z tohto dôvodu vedenie DPB usúdilo, že im je potrebné v tejto situácii pomôcť finančne.

„Je to hrozná tragédia a keďže sme navštívili rodinu a vyhodnotili, že finančnú pomoc potrebujú, okamžite som vydal príkaz, aby odbor ľudských zdrojov zabezpečil výpomoc,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Ing. Ľubomír Belfi.

Čiastku odovzdal riaditeľ odboru ľudských zdrojov Ing. Stanislav Brúder a vedúca odboru marketingu a komunikácie Zuzana Vachová. Príspevok bol vyplatený zo Sociálneho fondu DPB.

„Vodič pracoval v Dopravnom podniku vyše 10 rokov bol svedomitým a zodpovedným pracovníkom,“ uvádza sa v stanovisku DPB. Na budove v sídle DPB, na Olejkárskej ulici visí čierna zástava ako symbol smútku a spomienky všetkých kolegov.

Prečítajte si viac: Zamestnanec DPB neprežil zrážku s autobusom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM