Aktualizované Správy Samospráva

Rodičia sa veľmi nehrnú dávať deti do škôl a škôlok. Kde preto zostanú zatvorené?

Okolo otváranie škôl bol pomerne veľký chaos a samosprávy to zariaďovali vo veľkom strese. Tam, kde nie je záujem rodičov, otvárať nebudú.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia sa veľmi nehrnú dávať deti do škôl a škôlok. Kde preto zostanú zatvorené?
Zdroj: TASR /Ján Krošlák

Do deviatich materských škôl v mestskej časti Karlova Ves by sa od pondelka 8. februára mohlo vrátiť 59 percent detí. Vyplýva to z prieskumu, ktorý medzi rodičmi urobili riaditeľky všetkých karloveských materských škôl.

„Záujem o umiestnenie prejavili rodičia 566 z celkového počtu 967 detí,“ uviedol hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.

Školy

Do karloveských základných škôl by sa od budúceho týždňa mohlo vrátiť 81 percent žiakov prvého stupňa. Takýto záujem od rodičov zistili riaditelia troch základných škôl.

„O návrat do lavíc prejavili záujem rodičia 699 z celkového počtu 859 žiakov prvého stupňa. Do končiacich ročníkov strednej školy – v rámci Spojenej školy na Tilgnerovej 14 – chcú rodičia poslať 50 percent študentov. Vzhľadom na tento nízky záujem sa vedenie tejto školy rozhodlo v pokračovaní dištančného vzdelávania,“ uzavrel Branislav Heldes.

Školy neotvoria

Aktualizované 15:45 Školy v Bratislave sa v pondelok (8. 2.) neotvoria. Magistrát hlavného mesta o tom informoval na sociálnej sieti. To, či sa školy otvoria ďalší týždeň, od 15. februára, majú jednotlivé mestské časti oznámiť počas týždňa.

„Diskusia starostov a starostiek nebola vôbec ľahká a jej výsledkom je, že bratislavské mestské časti budúci týždeň, teda od 8. februára, školy neotvoria a budú pokračovať v dištančnom vyučovaní,“ informovalo hlavné mesto.

Ako podotkol magistrát, ide o snahu chrániť zdravie všetkých Bratislavčanov a prispieť k zlepšeniu epidemiologickej situácie, ktorá zároveň umožní bezpečnejšie otvorenie škôl v blízkom čase.

Bratislavské samosprávy zároveň žiadajú vládu o jednoznačné rozhodnutie, kedy sa majú školy v Bratislave otvárať. „Situácia, keď vláda avizuje otváranie a regionálny hygienik otváranie zároveň neodporúča, vytvára len ďalší chaos a nepredvídateľnosť situácie pre tisícky rodičov,“ skonštatovali.

foto je ilustračné

Život v Karlovej Vsi

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM