Kultúra

River Show bude oslavovať život na rieke Dunaj

V nedeľu si Bratislavčania užijú výstavu luxusných jácht, hudobné vystúpenia aj spanilú jazdu, ktorej sa zúčastnia aj súkromní majitelia člnov a jácht.

Ilustračný obrázok k článku River Show bude oslavovať život na rieke Dunaj
Zdroj: TASR

Ďalším podujatím iniciatívy Slnovrat na Dunaji, mesiac trvajúcej prehliadky plnej zážitkov pri vode a na vode, je River Show. Druhý ročník tejto akcie zvíri hladinu veľtoku v Bratislave v nedeľu 26. júna.

Podujatie ponúka výstavu luxusných lodí a jácht, adrenalínové exhibície top športovcov, ale aj módnu prehliadku či prednášky, ktoré sľubujú zážitok nielen fanúšikom vodných športov.

Výstava luxusných lodí

Podujatie oslavujúce druhú najväčšiu rieku Európy odštartuje na pravé poludnie na námestí a nábreží pri obchodnom centre Eurovea. Od 12.00 hodiny si návštevníci budú môcť zblízka pozrieť výstavu luxusných lodí či športové exhibície na vode.

„Okrem top jazdcov wakesurfingu a wakeboardingu predvedie jazdu na rýchlostnom skútri Mário Lamy, ktorému patrí niekoľko titulov majstra Slovenska vo viacerých kategóriách, prvé priečky Európskeho pohára Alpen Adria Cup i majstrovstiev Maďarska. Vo svojej zbierke má titul majstra Európy a majstra sveta,“ informovala Lucia Drevická z usporiadateľskej agentúry Cherry&Cherry.

Trojnásobný Majster Slovenska

Predstaví sa aj mladý reprezentant Slovenska vo vodnom motorizme Vlado Slaný ml. Tento 17-ročný pretekár pôsobí v tíme KV MAŠK Inter Bratislava, je trojnásobný Majster Slovenska v kategórii Formula Future, v tejto kategórii pretekal i na svetových majstrovstvách v Taliansku a Nemecku.

Na River Show predvedie exhibíciu na rýchlostnej formule z moderných, odolných a odľahčených materiálov, ktorá je jediným špeciálnym plavidlom tohto druhu na Slovensku.

Nadšenci wakesurfingu budú môcť obdivovať i športový model MasterCraft X46, loď, ktorá vďaka svojmu dizajnu a konštrukcii vytvára ideálne surfovacie vlny. Vystavené majú byť tiež štvorkolky, skútre, ale aj sklenené diela so zlatom a platinou.

Spevácke vystúpenia

Podvečer spríjemnia atmosféru adrenalínového Dunaja spevácke vystúpenia Anity Soul, Anabely Mollovej, Miky Ozuky a ďalších umelcov, nebude chýbať fashion šou.

Počas dňa si návštevníci podujatia môžu vypočuť i prednášky o ochrane, ale aj histórii a perspektívach rieky Dunaj v podaní predstaviteľov Asociácie bratislavských vodáckych klubov, Bratislavského okrášľovacieho spolku a ďalších.

Organizátori avizujú, že vrcholom podujatia má byť „spanilá jazda“, ktorou sa symbolicky upevní užšia spolupráca v turizme na Dunaji medzi Bratislavou a Hainburgom.

Podporiť túto ideu môžu aj súkromní majitelia jácht a motorových člnov nad päť koní. „Stačí nalodiť svoju najobľúbenejšiu posádku a o 15.00 hod. sa ‚doplaviť‘ pred budovu Eurovea. Spoločná plavba slávnostne odštartuje o 15.30 hod. a určite bude zážitkom nielen pre posádky v lodiach, ale aj pre divákov na pevnine,“ uzavrela Drevická.

Čítajte aj: Ako sa v minulosti slávil príchod leta? Symbolom boli aj rôzne rituály s ohňom

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM