Maros Palesch Rôzne

River Fun Zóna pre fanúšikov hokeja

BSK - BRATISLAVA. Bratislavská župa žije hokejom a tejto športovej udalosti roka prispôsobila aj svoje aktivity. „Pre Bratislavskú župu sú dôležité nielen športové výkony, ale aj to, aby sa tu návštevníci cítili príjemne. Majstrovstvá sveta v ľadovom

Aj to je podľa neho dôvod, pre ktorý sa kraj aktívne zapojil do príprav, organizácie a propagácie pred blížiacimi sa majstrovstvami. Kraj v spolupráci s hlavným mestom otvoril pre fanúšikov hokeja River Fun Zónu, ktorá je umiestnená na Tyršovom nábreží.

Vo veľkokapacitnom stane je k dispozícii viac ako 1000 miest na sedenie. Návštevníci stanu môžu sledovať zápasy na 6-metrovej LED obrazovke, môžu sa zapojiť do interaktívnych hier, súťažiť o rôzne darčeky a zabávať sa do neskorých nočných hodín.

Pre obyvateľov a návštevníkov kraja pripravila Bratislavská župa v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch špeciálne zážitkové výlety shuttle bus-mi do Malokarpatského regiónu. Od 30. apríla do 15.mája 2011 sú pripravené denne dva fakultatívne výlety. Prvá trasa smeruje na hrad Červený Kameň a je spojená s ochutnávkou miestnych vín vo Svätom Jure. Autobus odchádza denne spred hotela Crown Plaza na Hodžovom námestí o 10.00 hodine. Druhá trasa sleduje stopy keramikárstva a tiež je doplnená o ochutnávku lokálnych regionálnych špecialít a vín v Pezinku a Modre. Tento spoj opúšťa Bratislavu o 11.30 tiež od hotela Crown Plaza. Cena cesty tam a späť vrátane turistického sprievodcu je 5 €. Do tejto ceny nie sú zahrnuté vstupy do jednotlivých objektov a ochutnávky. „Veríme, že množstvo fanúšikov hokeja a návštevníkov mesta využije túto skvelú príležitosť a vyberie sa za poznaním turistických atraktivít Bratislavskej župy aj mimo územia hlavného mesta,“ uviedol župan Pavol Frešo.

Bratislavská župa podporila aj kampaň „Play Fair“, ktorá je o zodpovednom prístupe hotelierov, taxikárov a všetkých, ktorí sa venujú službám. V rámci kampane BSK vyzýva podnikateľskú obec a verejnosť, aby spoločne využili, a nie zneužili tieto majstrovstvá pre odprezentovanie hlavného mesta a župy v tom najlepšom svetle.

Pre podporu majstrovstiev sú hokejovo obrandované vstupné dvere aj vstupná hala Úradu BSK, hokejový vizuál má aj webstránka www.bratislavskykraj.sk.

Obyvatelia okresov Pezinok, Senec a Malacky informuje župa o MS prostredníctvom polepených zadných skiel autobusov v prímestských linkách. Župa podporila v zime aj bezplatné korčuľovanie pre verejnosť na Hlavnom námestí v Bratislave, na ľadovej ploche Alviano vo Vajnoroch, či na zimnom štadióne v Hamuliakove a nákupnom centre Avion, kde BSK zabezpečil 200 voľných vstupov pre školákov a škôlkarov.

Zdroj: BSK, Iveta Tyšlerová

RIVER FUN ZONA
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM