Rôzne Správy

Resocializačné stredisko RETEST oslavuje 20. výročie svojho založenia

Zariadenie poskytuje už 20 rokov profesionálnu starostlivosť ľuďom závislým od návykových látok. Za ten čas pomohlo takmer 400 klientom.

Ilustračný obrázok k článku Resocializačné stredisko RETEST oslavuje 20. výročie svojho založenia
Zdroj: Bratislava - Magistrát

V týchto dňoch oslavuje resocializačné stredisko RETEST 20. výročie svojho založenia. Zariadenie hlavného mesta je na Slovensku ojedinelým svojho druhu. Ide o malé zariadenie so špecifickou klientelou pre drogovo a inak závislých občanov nad 18 rokov. V priebehu dvadsiatich rokov sa využitím služieb resocializačného zariadenia RETEST pokúsilo o nový začiatok takmer štyristo klientov.

„Program trvá 18–24 mesiacov a je rozvrhnutý do šiestich fáz. Od druhej fázy sa klienti zapájajú do pracovného procesu v zamestnaní na trvalý pracovný pomer a zároveň pokračujú v resocializačnom programe. Ľudia úspešne integrovaní do bežného života spoločnosti sú dôkazom toho, že tento model starostlivosti sa pri hodnotení histórie činnosti zariadenia RETEST ukazuje ako efektívny a zmysluplný,“ informoval riaditeľ zariadenia RETEST Kamil Bartoň,

Základná filozofia

Zariadenie RETEST sa snaží kopírovať rodinný model fungovania resocializačnej komunity a je určené plnoletým osobám bez rozdielu pohlaví s kapacitou 13 miest. Základná filozofia jeho programu vychádza už od jeho založenia z presvedčenia, že ľudia so závislosťou sa musia učiť novým zručnostiam potrebným pre dlhodobú abstinenciu v prostredí, v ktorom budú reálne fungovať aj po ukončení resocializačného programu a konfrontovať sa s týmto prostredím.

Zariadenie RETEST predstavuje kvalitnú, profesionálnu starostlivosť ľuďom závislým od návykových látok, ktorí sa dostali do problémov a bez pomoci iných sa nedokážu zaradiť do spoločnosti. RETEST funguje od roku 1997 na Ľadovej ulici v Bratislave. Hlavné mesto toto resocializačné stredisko zriadilo v roku 2007, keď ho prevzalo od mestskej časti Bratislava-Staré mesto.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM