Rôzne

Rekordne teplý a slnečný víkend prilákal na Cyklomost Slobody množstvo návštevníkov

Cyklosčítačka, ktorá je na začiatku mostu, zaznamenala v nedeľu viac ako 3 000 návštev. Cyklistických aj peších.

Ilustračný obrázok k článku Rekordne teplý a slnečný víkend prilákal na Cyklomost Slobody množstvo návštevníkov
17
Galéria
Zdroj: TASR

„Štatistiky z cyklosčítačky, ktorú bratislavská župa osadila na cyklomost pred takmer troma rokmi, ukazujú nepretržitý nárast návštevnosti. V prvý aprílový víkend, počas ktorého sme zaznamenali letné teploty, bolo na cyklomoste viac ako 5 000 návštev. Najviac pohybov sme zanamenali v nedeľu podvečer, medzi štvrtou a piatou hodinou, a to 476 návštev mostu,“ zhodnotil úspešný víkend na Cyklomoste Slobody predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Letné teploty

Cyklomost Slobody počas tohto víkendu navštívilo 5 451 návštevníkov. V sobotu zaznamenala cyklosčítačka osadená na začiatku mostu 2 418 návštev a v nedeľu bolo zaznamenaných až 3 033 pohybov. Najviac návštev bolo v nedeľu medzi 14:00 a 20:00 hod., kedy mostom prešlo 1 156 peších a 786 cyklistov oboma smermi.

„Najsilnejšou“ hodinou bolo 60 minút medzi 16:00 a 17:00 hod., kedy sčítačka zaznamenala takmer 500 návštev. V sobotu prešlo mostom najviac návštevníkov medzi 15:00 a 16:00 hod., kedy most navštívilo 197 peších a 152 cyklistov. Prví cyklisti prešli v sobotu mostom už po siedmej hodine ráno a v nedeľu prešiel prvý cyklista po moste už po šiestej hodine rannej. V sobotu krátko pred polnocou mal most návštevu ešte jedného pešieho turistu a v nedeľu krátko pred polnocou to boli traja peší.

Cyklomost Slobody sa začal stavať v septembri 2011. Leží na historickej trase, je dlhý takmer kilometer a široký 4 metre. Cyklosčítačku osadil Bratislavský samosprávny kraj na most v polovici roku 2014. Tá zaznamenáva pohyb cyklistov aj peších.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM