Rôzne Správy

Rekonštrukčné práce na tzv. Kukurici by mali začať najskôr na jeseň

Rekonštrukčné práce na bývalej vojenskej ubytovni Hviezda v Bratislave, známej ako Kukurica, sa začnú najskôr na jeseň, predpokladá Ministerstvo obrany (MO) SR.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukčné práce na tzv. Kukurici by mali začať najskôr na jeseň
Zdroj: Facebook.com/Jaro Naď - minister obrany SR, OĽANO

Celkové očakávané náklady spresnia po ukončení a schválení projektovej dokumentácie pre stavebné konanie. Pre TASR to uviedli z tlačového oddelenia rezortu.

„Aktuálne je projekt vo fáze dopracovania projektovej dokumentácie a pripomienkovaní dotknutých zložiek rezortu obrany. V objekte prebiehajú vypratávacie a búracie práce vrátane demontáže staticky narušených balkónov,“ priblížil hovorca MO SR Tomáš Kostelník.

Začiatok stavebnej realizácie rekonštrukcie objektu a areálu bývalej ubytovne závisí podľa ministerstva od viacerých faktorov, ako sú napríklad dĺžka procesu vydania stavebného povolenia či samotného procesu verejného obstarávania na zhotoviteľa danej rekonštrukcie.

K ukončeniu výstavby by podľa predpokladov malo dôjsť do 36 mesiacov od vydania právoplatného stavebného povolenia.

Projekt rekonštrukcie tzv. Kukurice predstavilo bývalé vedenie ministerstva v máji 2022. Odhadovaný rozpočet bol vtedy 34,8 milióna eur. Ukončenie obnovy predpokladali v roku 2025.

Rezortu obrany slúžila budova od roku 1989. So zhoršujúcim sa technickým stavom sa postupne vyprázdňovala, v roku 2017 ju úplne zatvorili. Po obnove má slúžiť najmä zamestnancom rezortu, rozdelená bude na administratívnu a ubytovaciu časť.

Ilustračné foto

Bratislavská "Kukurica" chátra, ale zmení sa to
19
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM