Správy

Regionálne cesty sú pripravené na zimu

Zimnú údržbu ciest ll. a lll. triedy v Bratislavskom regióne zabezpečujú Regionálne cesty Bratislava. Dispečing je v nepretržitej pohotovosti počas celej zimnej sezóny na centrále, ale aj na strediskách Malacky, Senec, Pezinok. Cesty sú upravované nepretržite, v závislosti na počasí.

Ilustračný obrázok k článku Regionálne cesty sú pripravené na zimu
Zdroj: Dnes24.sk

Zimnú údržbu ciest ll. a lll. triedy v Bratislavskom regióne zabezpečuje správca komunikácií – Regionálne cesty Bratislava. Dispečing je v nepretržitej pohotovosti počas celej zimnej sezóny na centrále, ale aj na strediskách Malacky, Senec, Pezinok. Cesty sú upravované nepretržite, podľa potreby, v závislosti na počasí.

„Cesty nepretržite monitorujeme našimi dispečerskými strediskami v kraji, ktoré o stave komunikácií zasielajú každý deň hlásenia, preto vieme okamžite zareagovať," priblížil bratislavský župan Pavol Frešo.

Údržba je vykonávaná na všetkých cestách II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji, v celkovej dĺžke 512 km a na 130 mostoch. Regionálne cesty Bratislava zabezpečujú posyp vozoviek, odstraňovanie snehu z vozovky, odstraňovanie cestných prekážok, službu a pohotovosť, zimné značenie a ochranu pred závejmi ako aj čistenie ciest po zimnej údržbe.

Pre zimnú sezónu 2015/2016 je pripravených 18 mechanizmov, z toho 4 pre oblasť Záhorie, 9 pre územie Pezinka a 5 pre oblasť Senec.

V štyroch skladových priestoroch v Bratislave, Senci, Pezinku a v Malackách je 730 ton posypovej soli. Vzhľadom na kapacitu skladových priestorov a vývoja počasia budú sklady Bratislava, Senec, Pezinok, Malacky operatívne dopĺňané.

Posypový materiál spĺňa požiadavky platných technických noriem, právnych predpisov v oblasti ochrany zdravia ľudí, ochrany spotrebiteľa a ochrany životného prostredia.

V rámci dôležitosti sú prioritne udržiavané hlavné ťahy, cesty, využívané autobusovou dopravou, horské úseky a úseky s nebezpečenstvom tvorenia závejov, snehových jazykov a námrazy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM