Rôzne

RegioJet odvezie viac cestujúcich: Na trati z Bratislavy do Komárna nasadia dvojposchodové vozne

Kým dôjde k zvýšeniu priepustnosti trate do Komárna, je nasadenie poschodových vozňov jediná možnosť, ako ďalej zvyšovať kapacitu spojov.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet odvezie viac cestujúcich: Na trati z Bratislavy do Komárna nasadia dvojposchodové vozne
12
Galéria
Zdroj: RegioJet

Dvojposchodové vozne na vybrané vlakové spoje na trase z Bratislavy do Komárna a späť nasadí od pondelka 16. septembra vlakový dopravca RegioJet, ktorý tam na objednávku Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR prevádzkuje regionálne vlakové spoje. Médiá o tom v piatok informoval dopravca.

Odvezú viac cestujúcich

Zvýši sa tak prepravná kapacita na tejto jednokoľajnej trati. Súpravy zostavené z poschodových vozňov zvýšia prepravnú kapacitu najvyťaženejších spojov jazdiacich v rannej a popoludňajšej špičke.

„Kým dôjde k zvýšeniu priepustnosti trate do Komárna, je nasadenie poschodových vozňov jediná možnosť, ako ďalej zvyšovať kapacitu spojov, ktoré už dnes v špičke jazdia v 20-minútových intervaloch,“ konštatoval dopravca.

Vozne od Nemecov

„Poschodové vozne budú nasadené na ranný vlak 4308 s odchodom z Dunajskej Stredy do Bratislavy vo všedné dni o 6:15 hod. Vďaka ich nasadeniu sa zvýši kapacita na sedenie v rannej a popoludňajšej špičke o stovky miest,“ uviedla riaditeľka vlakovej a autobusovej dopravy spoločnosti Ivana Kašická.

Vozne zakúpila od nemeckých dráh DB Regio, ide o moderné vozne pre prímestskú dopravu, ktoré jazdili v okolí bavorskej metropoly Mníchov.

Nasadenie poschodových vozňov nadväzuje podľa dopravcu na prvú fázu posilnenia kapacít vlakov, ktoré spolu s MDV SR realizoval od 18. februára, keď na vybrané spoje na trase Bratislava – Komárno a späť nasadil klasickú súpravu zostavenú z rýchlikových vozňov RegioJet.

RegioJet v BID

Dopravca konštatuje, že za prvý polrok tu jeho vlaky prepravili 2,3 milióna cestujúcich, čo je v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka o 50 % viac. Hlavnými dôvodmi sú rast počtu obyvateľov v nových rezidenčných oblastiach v obciach Žitného ostrova a tiež jeho vstup do integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kra­ji.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM