Správy

RegioJet vstúpi do integrovanej dopravy. Schválili to krajskí poslanci

Vďaka rozšíreniu integrovanej dopravy budú môcť ľudia vymeniť státie v zápchach za pohodlné a rýchle cestovanie z Kvetoslavova po celej Bratislave na jeden cestovný lístok.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet vstúpi do integrovanej dopravy. Schválili to krajskí poslanci
22
Galéria

Poslanci Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) schválili vstup RegioJetu do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK).

Rokujú o podmienkach vstupu

Bratislavská integrovaná doprava v súčasnosti rokuje so súkromným dopravcom o podmienkach jeho vstupu do systému. V rámci príprav zapojenia spoločnosti RegioJet do IDS BK je kľúčové vybudovať infraštruktúru predaja a systém kontroly cestovných lístkov, čo predovšetkým zahŕňa nákup, osadenie a inštaláciu označovačov na cestovné lístky či úpravu elektronických zariadení na kontrolu bezkontaktných čipových kariet cestujúcich.

Predpokladaný termín zapojenia RegioJetu do integrovanej dopravy je najneskôr do 30. júna 2018.

"Najviac to poteší ľudí, ktorí cestujú od Komárna z Dunajskej Stredy, pretože táto vetva nebola ešte pokrytá a teda budeme mať pokryté všetky vetvy. To znamená od Petržalky, od Malaciek, od Pezinka, od Senca, ale aj od Dunajskej Stredy smerom do stredu mesta a naspäť. A to je základ regionálnej dopravy ako takej, aby ľudia vysadli z aut a nasadli do vlakov alebo autobusov hromadnej dopravy,“ vysvetlil predseda BSK Pavol Frešo.

Jeden lístok na vlak aj MHD

Pri cestovaní RegioJetom na trase Bratislava-Kvetoslavov budú platiť všetky jednorazové a predplatné cestovné lístky IDS BK, ako aj duálna tarifa dopravcu – cestovné lístky platné iba na cestu vlakom.

"S jedným cestovným lístkom bude môcť každý cestovať nielen žltým vlakom, ale zároveň aj verejnou dopravou po celej Bratislave. Podľa dostupných údajov vieme povedať, že mesačne cestuje vlakom na trase Bratislava-Kvetoslavov okolo 182-tisíc ľudí. Veríme, že rozšírením integrovanej dopravy ich bude ešte viac,“ povedal Marian Rovenský, predseda predstavenstva Bratislavskej integrovanej dopravy, koordinátora IDS BK.

Ktoré zastávky obslúži RegioJet

"Dnešné schválenie zo strany BSK je ďalším krokom k naplneniu dlhodobo deklarovaného záujmu dopravcu RegioJet vstúpiť do IDS BK. Rokovania úspešne pokračujú – aktuálne sa riešia detaily fungovania RegioJetu v tomto tarifnom systéme. To, ako bude náš vstup vyzerať a všetky podmienky chceme mať dohodnuté do konca leta,“ hovorí Aleš Ondrůj, tlačový hovorca RegioJetu.

RegioJet bude v rámci IDS BK obsluhovať zastávky Bratislava-Hlavná stanica, Bratislava-Nové Mesto, Bratislava-Vrakuňa, Podunajské Biskupice, Rovinka, Nové Košariská, Miloslavov, Kvetoslavov zastávka, Kvetoslavov. V budúcnosti pribudnú na tejto trase dve nové zastávky, a to Martinský cintorín a Ružinov. Vlaková linka by mala byť prevádzkovaná v 15-minútových intervaloch počas špičky a 60-minútových intervaloch v ostatných časoch.

Deň s RegioJetom
22
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM