Redakcia radí: Rýchla a chutná klasika na raňajky či večeru
Dali by ste si niečo chutné, ale nemáte čas na dlhé vyváranie. Pripravte si hotdog s chrumkavou viedenskou cibuľkou.
Hotdog nemusí predstavovať len obyčajný párok v rožku. Dá sa pripraviť aj tak, aby bol plnohodnotným a chutným jedlom, za ktorým sa budete ešte dlho zalizovať.
INGREDIENCIE
Hotdog
4 viedenské párky
4 hotdog rožky
4 lyžice majonézy
1 lyžička cesnakovej pasty
1 lyžička dijónskej horčice
trochu citrónovej šťavy
soľ, korenie
za hrsť čerstvého koriandru
2 lyžice kečupu
1,5 lyžičky Jameson
3 lyžice BBQ omáčky
nastrúhaný syr cheddar
Viedenská cibuľa
1 väčšia žltá cibuľa
polohrubá múka
olej na vyprážanie
morská soľ
POSTUP
Rozohrejeme si rúru na 180 stupňov. Cibuľu očistíme, nakrájame na tenké kolieska, obalíme v múke, osolíme a opražíme na rozpálenom oleji do chrumkava. Odložíme bokom na kuchynské utierky.
Zatiaľ si uvaríme párky a vložíme ich hotdog rožkov, ktorú prerežeme pozdĺžne iba z jednej strany.
Majonézu zmiešame s cesnakovou pastou, dijonskou horčicou, citrónovou šťavou, soľou, korením a nasekaným koriandrom. Kečup zmiešame s BBQ omáčkou a Jamesonom.
Po jednej strane hotdog rožka natrieme majonézovú omáčku, na druhú stranu kečupovú. Posypeme nastrúhaným cheddarom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry – len pokým sa syr neroztopí.
Vrch hotdogov ozdobíme chrumkavou viedenskou cibuľkou, môžeme posypať čerstvými bylinkami a podávame.
Viac tipov na chutné recepty nájdete na www.nin.sk.