Redakcia radí: Ovocná pizza bez pečenia poteší každú návštevu
Ak hľadáte niečo jednoduché, bez pečenia, bez múky, vajec a veľkej námahy, niečo čo máte hotové raz-dva a nepotešia sa len vaše chuťové poháriky, ale aj vaše oči a návšteva, potom je táto “ovocná pizza” skvelým riešením.
Ponuka na bratislavských trhoch a v obchodoch je aktuálne bohatá, a preto sa dá ľahko urobiť niečo letné, pri čom sa počas horúcich dní nezapotíme.
Peľové zrniečka sú výborným posilňovačom imunity a v týchto drobných zrniečkach sa nachádza až 27 minerálnych látok (sodík, draslík, železo, vápnik, … pravdaže vitamíny a mastné kyseliny).
INGREDIENCIE
Korpus
200 g celozrnných keksíkov
25 g jemných ovsených vločiek
130 g roztopeného masla
1 lyžica medu
Papier na pečenie
Krém
2 kelímky jemného odtučneného tvarohu
1 stracciatellová čokoláda (Schogetten Stracciatella 100g)
Mix ovocia
Čerstvá mäta
Peľové zrniečka
POSTUP
Keksíky spolu s vločkami rozmixujeme na prach. Pridáme k nim roztopené maslo a lyžicu medu, poriadne premiešame, prenesieme na papier na pečenie a vytvarujeme okrúhlu placku, hrúbkou pripomínajúcu tenké pizzové cesto. Odložíme tuhnúť do chladničky a zatiaľ si pripravíme krém a ovocie.
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Tvaroh poriadne vymiešame a primiešame k nemu čokoládu. Tiež odložíme do chladničky. Ovocie si poriadne poumývame a necháme odkvapkať na kuchynských utierkach.
Korpus necháme tuhnúť v chladničke aspoň tri hodiny. Pred podávaním naň natrieme špachtľou krém a ozdobíme ľubovoľným ovocím. Posypeme peľovými zrniečkami a ozdobíme čerstvou mätou. Krájame podobne ako pizzu.
V recepte sa nachádzajú peľové zrniečka, pravdaže, pre alergikov je možné ich vynechať.
Viac tipov na chutné recepty nájdete na www.nin.sk
Čítajte aj: Redakcia radí: Aj bratislavské trhy sú plné jahôd, máme pre vás tip na ľahký letný dezert