Rôzne

Rebríček miest, kde si užijete zábavu a nočný život: Ktoré miesto patrí Bratislave?

Portál MoveHub pravidelne uverejňuje rebríčky zaujímavých a turisticky príťažlivých miest sveta. Už vieme, že naše mesto patrí k najzelenším. Tušíte, ako je na tom so zábavou a nočným životom?

Ilustračný obrázok k článku Rebríček miest, kde si užijete zábavu a nočný život: Ktoré miesto patrí Bratislave?
6
Galéria
Zdroj: TASR

Prichádza čas dovoleniek a vy máte popri oddychu od práce chuť aj na divokú zábavu a rušný nočný život? Rebríček portálu MoveHub vám pomôže nájsť najdivokejšie miesta na Zemi. A čuduj sa svete, je medzi nimi aj Bratislava.

Kde zábava graduje?

Najviac zábavy si podľa spomínaného rebríčka užijete v anglickom Manchestri. Čaká vás tam kopa nespútaných večierkov, alkoholu a užívanie si nočného života plnými dúškami. Ďalšie priečky obsadili Washington, DC, Miami a Seattle. Hneď za nimi sa za zábavou odporúča zájsť do San Francisca, Leedsu či Denveru. Iba o máličko zaostáva Boston a Paríž.

Od nás je najbližšie do Prahy, ktorá sa umiestnila takmer na konci prvej tridsiatky, na 28. mieste. A konečne Bratislava – vyníma sa na peknej 77. pozícii rebríčka, tesne po Ljubljane. Za našim mestom zaostali také veľkomestá ako sú Moskva, Budapešť či Rio de Janeiro. Celkom slušné, čo poviete?

Nočné kluby aj alkohol

Výsledky štúdie boli vyhodnotené na základe dát zo serverov Yelp a TripAdvisor. Zistilo sa a spočítalo, koľko nočných klubov majú jednotlivé mestá na 100-tisíc obyvateľov. Ako píšu noviny.sk, pridali sa k tomu štatistiky počtov užívateľov marihuany a tiež štatistiky Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), ktoré prezrádzajú, koľko alkoholu, kokainu sa ročne konzumuje. Spracované dáta potom ohodnotili bodmi.

Nočný život v Bratislave však nie je o číslach a štatistikách. Tisícky rozdivočených turistov v uliciach dokazujú, že napriek 77. priečke v rebríčku je zábavy v našom meste neúrekom.

Bratislavské bary a reštaurácie
6
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM