Maros Palesch Krimi

Razia v Petržalke, výsledok - droga

Vyšetrovateľ PZ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi formou spolupáchateľstva 27-ročnú Lindu Š a 54-ročného Petra D

870 až 3483 obvykle jednorázových dávok fentanylu zaistili policajti OR PZ v Bratislave V počas domovej prehliadky , ktorú vykonali v stredu na Beňadickej ulici v bratislavskej Petržalke. Uvedené množstvo a látku o akú sa jedná potvrdili výsledky z predbežnej expertízy vykonanej na Kiminalisticko –expertíznom ústave PZ v Bratislave. V rámci domovej prehliadky bola zaistená aj finančná hotovosť vo výške 2.570,–€ a digitálna váha.

Vyšetrovaním policajti zistili, že v súčasnosti obvinený Peter D. mal od presne nezistenej doby roku 2010 až do 09.02. 2011 v byte na Beňadickej ulici v Bratislave – Petržalke prechovávať omamné a psychotropné látky, ktoré si zadovažoval od doposiaľ neustálených osôb a následne ich po telefonickom dohovore odpredával rôznym konzumentom drog. Na tomto predaji sa na uvedenom byte zúčastňovala aj obvinená Linda Š.

Obaja obvinený sa v súčasnosti nachádzajú v cele policajného zaistenia, vyšetrovateľ PZ už na oboch obvinených spracoval pre prokurátora podnet k návrhu na ich vzatie do väzby. V prípade dokázania viny na súde sa potrestá trestom odňatia slobody na 4 až 10rokov.

FENTANYL je zaradený v zmysle zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 139/1998 Z. z. o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch v znení neskorších predpisov do II. skupiny omamných látok.

Zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinil vyšetrovateľ PZ 27-ročného Ivana K. z Bratislavy. V súčasnosti už obvinenému bolo v stredu na Beňadickej ulici v Bratislave zaistené väčšie množstvo neznámej sušenej zelenej rastliny. Predbežné výsledky z expertízy potvrdili, že ide o 221 obvykle jednorazových dávok marihuany.

Vykonaným vyšetrovaním policajti zistili, že v súčasnosti obvinený Ivan K. od doposiaľ nezistenej doby až do 09.02.2011 na Beňadickej ulici v Bratislave a okolí sa zaoberá predajom a držbou omamných a psychotropných látok a to konkrétne marihuany.

Za uvedený skutok hrozí obvinenému trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov. Nateraz sa nachádza v cele policajného zaistenia.

Zdroj: KR PZ Bratislava, Tatiana Kurucová

DROGY_PETRZALKA
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM