Správy

Rakúsky Berg zrealizuje projekt centra pre seniorov s ponukou opaktrovateľskej služby

Pre obecný úrad v rakúskej prihraničnej obci Berg sú najväčšími prioritami nové byty pre mladých a projekt centra pre seniorov s ponukou opatrovateľskej služby.

Ilustračný obrázok k článku Rakúsky Berg zrealizuje projekt centra pre seniorov s ponukou opaktrovateľskej služby
Zdroj: TASR

Veľký projekt centra pre seniorov s ponukou opatrovateľskej služby a ďalšie nové byty pre mladých sú najdôležitejšie zámery, ktoré chce v priebehu tohto a budúceho roku zrealizovať obecný úrad v rakúskej prihraničnej obci Berg.

Podľa starostu Georga Hartla je rovnako dôležité aj vybudovanie priemyslu, aby sa vytvorili nové pracovné miesta pre obyvateľov.

„Táto oblasť neďaleko Bratislavy sa stáva čoraz zaujímavejšou pre firmy, prichádzajú stále nejaké požiadavky, momentálne máme dve také spoločnosti, ktoré sa tu chcú usadiť,“ povedal Hartl s tým, že obec im poskytuje maximálnu pomoc, aby sa ich snaha zrealizovala.

Obecný úrad predal už jeden pozemok, kde by mal byť autoservis, o ďalšom sa rokuje. V oboch prípadoch to bude malý alebo stredne veľký podnik. O podrobnostiach starosta zatiaľ hovoriť nechcel.

V posledných rokoch prichádzali do Bergu investori, ktorí chceli robiť veľké investičné projekty, ale z rôznych dôvodov sa to nepodarilo.

„Nie každé pracovné miesto prinesie napokon len úžitok, preto musíme byť predvídaví. Chceme síce investorov, priemysel, nové pracovné miesta, ale zároveň chceme udržať kvalitu života, aby naše deti mali aj v budúcnosti také kvalitné životné prostredie, aké je tu teraz,“ uzavrel Hartl.

V Bergu žije v súčasnosti takmer 1250 obyvateľov. Spolu s ďalšími 18 národnosťami tam žije viac ako 340 Slovákov.

Čítajte aj: Obec Berg rastie v súvislosti s prisťahovalectvom Slovákov príliš rýchlo

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM