Nina Táborská Kultúra

Radničkine trhy skončili: Najlepším výrobkom sa stali stearínové sviečky

V sobotu sa v bratislavskom Primaciálnom paláci ocenením najlepších výrobcov, produktov, chránených dielní a domovov sociálnych služieb skončil 14. ročník Radničkiných trhov. Predstavili sa na nich zdravotne postihnutí ľudia so svojimi výrobkami.

Ilustračný obrázok k článku Radničkine trhy skončili: Najlepším výrobkom sa stali stearínové sviečky
Zdroj: TASR

Tento rok sa najlepším výrobkom stali stearínové sviečky s pestrofarebným abstraktným dekorom z Pracovno-socializačného centra Impulz Bratislava.

Porota vybrala aj najlepšieho výrobcu, ktorým sa stal Roman Vašek zo Zariadenia sociálnych služieb Kreatív v Klasove. Venuje sa pleteným produktom.

Najlepšou chránenou dielňou sa stalo bratislavské pracovisko TOP-ART Silvie Krkoškovej za individuálne úsilie, ktoré umožňuje zamestnávať ľudí s rôznym zdravotným postihnutím a organizovanie tvorivých dielní pre deti.

Jeden z najúspešnejších ročníkov

Osobitné pochvaly získali Domov sociálnych služieb v Moste pri Bratislave, Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Komárne, chránená dielňa z Turzovky, pezinská chránená dielňa Majolika R, modranská nezisková organizácia Claudianum a bratislavská chránená dielňa Prima.

Spoločnosť McDonald's Slovakia získala ocenenie najústretovejšieho zamestnávateľa zdravotne postihnutých.

"Myslím si, že toto bol jeden z najúspešnejších ročníkov, pretože verejnosť a zamestnávatelia mohli vidieť výrobky zdravotne postihnutých ľudí,” zhodnotila Viera Záhorcová, štatutárna zástupkyňa občianskeho združenia Inklúzia, ktoré bolo jedným z organizátorov podujatia.

“Zorganizovali sme aj burzu práce a práve na nej sa mohli spoznať s potenciálnymi zamestnávateľmi. Práve to považujem za dobrý štart do budúcich ročníkov," dodala.

Na Radničkine trhy, ktoré trvali od piatka dodnes, prišlo 54 chránených dielní a domov sociálnych služieb zo Slovenska a Česka. Pre návštevníkov bol pripravený aj kultúrny program.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM