Webnoviny - Rôzne

Radičová sa bude uchádzať o volebné líderstvo

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA

BRATISLAVA 2. februára (WEBNOVINY) – Podpredsedníčka SDKÚ-DS Iveta Radičová je pripravená stať sa lídrom strany v júnových parlamentných voľbách, ak si to budú želať členovia strany v primárnych voľbách, ktoré majú byť 27. februára. Ak by sa na lídra konali samostatné primárky, Radičová bude jedným z kandidátov. „Otázku lídrovstva som dostávala už v máji po prezidentských voľbách. Podpora občanov v týchto voľbách je jedným z dôvodov, prečo zvažujem takýto postup,“ uviedla Radičová dnes pre agentúru SITA. Zároveň by rada ako líder predstavila program SDKÚ-DS občanom.

V predvolebnej kampani očakáva Radičová čokoľvek a teda aj to, že jej budú politickí oponenti vyhadzovať jej hlasovanie v parlamente minulý rok, keď hlasovala za kolegyňu. „Moje ospravedlnenie a zloženie poslaneckého mandátu hodnotia členovia strany, s ktorými som sa stretávala na regionálnych konferenciách, ako prejav morálky a slušnosti,“ uviedla.

Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda oznámil v pondelok na tlačovej besede, že nebude v nastávajúcich parlamentných voľbách kandidovať. Predsedom strany však zostáva naďalej. O spôsobe výberu nového lídra strany rozhodne Prezídium SDKÚ-DS.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM