Samospráva

Rača: Z eurofondov opravia stacionár pre seniorov aj škôlku

Bratislavská Rača začala realizovať dva investičné projekty, ktoré by pred budúcoročným letom mali priniesť rozšírenie kapacity predškolských zariadení v mestskej časti i objekt denného stacionára pre seniorov. V oboch prípadoch Rača využije financovanie prostredníctvom eurofondov.

Ilustračný obrázok k článku Rača: Z eurofondov opravia stacionár pre seniorov aj škôlku
Zdroj: TASR

„Nové priestory materskej školy (MŠ) vzniknú na Gelnickej ulici, kde doteraz fungovalo fitnescentrum, stacionár seniorov zasa v schátranej budove bývalých jasličiek na Plickovej ulici,“ uviedla hovorkyňa Rače Eva Miklánková. V oboch prípadoch boli vo štvrtok (25.9.) odovzdané staveniská.

Stavebné práce na nových priestoroch pre škôlkarov sa začnú v najbližších dňoch. Ako prvé na budove vymenia okná, zateplia fasádu a opravia terasu. „Toto by sme chceli stihnúť ešte tento rok, no všetko bude závisieť od počasia, keďže tieto práce môžu byť realizované pri teplote nad päť stupňov Celzia,“ povedal vedúci oddelenia investičných činností v Rači Štefan Borovský.

V interiéri sa urobí rekonštrukcia rozvodov, sociálnych zariadení, podlahy i obkladov. Projekt je financovaný zo zdrojov projektu Integrovanej stratégie rozvoja mestských oblastí (ISRMO). Oproti pôvodne rozpočtovanej sume 447.000 eur s DPH sa verejnou súťažou znížila cena na 336.000 eur s DPH.

Aj práce na budúcom dennom stacionári pre seniorov sa začnú podľa vedenia mestskej časti v najbližšom čase. Ako prvé príde na rad zateplenie strechy a výmena okien. "Vysúťažená cena rekonštrukcie, takisto financovanej prostredníctvom ISRMO, je 338.000 eur s DPH, " informovala Miklánková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM