Alexandra Húsková Samospráva

Rača rozhodla o odstránení čiernych stavieb

Mestská časť Rača naďalej pokračuje v boji proti čiernym stavbám, ktoré vyrástli v lokalite Fixle bez akýchkoľvek povolení z hľadiska stavebného zákona. V rovnakom čase, kedy mestská časť podala na stavebníka v poradí už tretie trestné oznámenie, rozhodla o odstránení čiernych stavieb.

Ilustračný obrázok k článku Rača rozhodla o odstránení čiernych stavieb
Zdroj: TASR

„Dva roky systematicky bojujeme s týmto exemplárnym prípadom, ktorý arogantným ľuďom otvorene ponúka návod, ako obísť zákony bez nejakej väčšej ujmy,“ povedal starosta Rače Peter Pilinský.

„Snažili sme sa nájsť pomoc na všetkých frontoch, žiaľ, relevantnej pomoci sme sa dočkali až v tomto roku, keď sa voči stavebníkovi začalo trestné stíhanie vo veci neoprávneného uskutočňovania stavby. Čo sa týka možností mestskej časti z hľadiska legislatívy, rozhodnutie o odstránení čiernych stavieb, ktoré sme práve vydali, je vyvrcholením nášho boja. Stále verím, že sa nakoniec zrealizuje aj posledný krok a čierne stavby z Fixlov zmiznú úplne. Aj keď na tom mieste už vinohrad zrejme nikdy nevyrastie, aspoň sa ukáže, či vôbec existujú nejaké pravidlá a spravodlivosť,“ uviedol starosta.

Rozhodnutie o odstránení čiernych stavieb ešte nie je právoplatné a vykonateľné.

Stavebník čiernych stavieb Juraj Obermajer ako aj ostatní účastníci konania môžu teraz podať odvolanie voči vydanému rozhodnutiu, a to v lehote 15 dní odo dňa jeho doručenia, uviedla Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača.

V takom prípade by o odvolaní rozhodoval Okresný úrad Bratislava ako odvolací orgán. Po nadobudnutí právoplatnosti vydaného rozhodnutia by plynula 60 – dňová lehota na dobrovoľné odstránenie stavieb, po jej márnom plynutí sa pristúpi k nútenému výkonu rozhodnutia cestou súdneho exekútora.

Prečítajte si aj: Bratislavská Rača začala konať: Z vinohradov majú zmiznúť čierne stavby

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM