Rôzne

Rača chystá festival frankovky modrej

Cieľom festivalu je propagácia a podpora odrody frankovka modrá, ktorá má z hľadiska tradície a obľuby v stredoeurópskom regióne výnimočné postavenie.

Ilustračný obrázok k článku Rača chystá festival frankovky modrej
Zdroj: TASR

V bratislavskej mestskej časti Rača sa opäť stretnú pestovatelia a producenti frankovky modrej. Konať sa tu totiž bude 11. Medzinárodný festival frankovky modrej, ružových a šumivých vín. Informovala hovorkyňa starostu Rače Eva Miklánková.

Cieľom festivalu je propagácia a podpora odrody frankovka modrá, ktorá má z hľadiska tradície a obľuby v stredoeurópskom regióne výnimočné postavenie. Účastníci z Rakúska, Chorvátska, Maďarska, Česka i zo Slovenska už zaslali organizátorom 150 vzoriek vín.

Vína sa budú hodnotiť stobodovým systémom Medzinárodnej únie enológov v päťčlenných komisiách, vrátane predsedu komisie. Odborná degustácia bude prebiehať vo štvrtok 7. apríla od 8.30 h v Družstevnom dome na Detvianskej ulici v Rači.

Festival je zároveň nominačnou súťažou Národného salónu vín SR 2016, preto vzorky musia spĺňať aj podmienky a štatút národného salónu. Prezidentom súťaže je Fedor Malík a garantom za Národný salón vín SR Ondrej Celleng.

Prečítajte si tiež: Viete, ktoré objekty patria medzi pamätihodnosti Bratislavy?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM