Správy

R. Kusý odovzdal viac ako 12-tisíc podpisov občanov na podporu svojej kandidatúry

Súčasný starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý chce ľuďom vo voľbách ponúknuť svoje manažérske skúsenosti z vedenia samosprávy v Novom Meste.

Ilustračný obrázok k článku R. Kusý odovzdal viac ako 12-tisíc podpisov občanov na podporu svojej kandidatúry
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Občiansky kandidát na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Rudolf Kusý dnes odovzdal 12 431 podpisov občanov na podporu svojej kandidatúry. Je to najviac spomedzi uchádzačov o kreslo bratislavského župana.

Kandidát Kusý

„Ďakujem všetkým 12 431 ľuďom, ktorí mi umožnili zabojovať o župana v našom Bratislavskom kraji. Je to dôkaz, že život v našom kraji nie je ľuďom ľahostajný. Dôkaz, že ľudia chcú nezávislého župana bez prepojenia na politické strany. Ja slúžim ľuďom, preto spolu s nimi urobíme lepší kraj,“ vyhlásil Rudolf Kusý krátko po odovzdaní petície.

Súčasný starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý chce ľuďom vo voľbách ponúknuť svoje manažérske skúsenosti z vedenia samosprávy v Novom Meste. „Štýl politiky chcem postaviť na dvoch pilieroch – zapojení ľudí do rozhodovania a transparentnosti,“ vraví Rudolf Kusý. V oblasti transparentnosti patrí Nové Mesto medzi najúspešnejšie samosprávy na Slovensku.

V rebríčku rešpektovanej mimovládnej organizácie Transparency International Slovensko získala samospráva pod vedením Kusého štvrtú priečku. Naopak, Bratislavský samosprávny kraj patrí dlhodobo k priemerným samosprávam. V poslednom hodnotení žúp nezávislí odborníci dokonca konštatujú, že bratislavská župa patrí medzi tie, ktoré sa najviac zhoršili.

Novomestskej samospráve sa za uplynulé roky podarilo rozbehnúť viacero úspešných projektov v sociálnej oblasti – či už je to sociálna výdajňa pre ľudí v hmotnej núdzi, bezplatná právna poradňa či podpora športu detí základných škôl. Podobné projekty chce Rudolf Kusý preniesť aj na úroveň samosprávneho kra­ja.

Bratislava24.sk informovala Michaela Mikulášových, zerovia, s. r. o.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM