Rôzne

Psie exkrementy v Starom Meste budú zbierať aj pomocou štvorkolky

Verejné priestory mesta často trpia nedisciplinovanosťou niektorých majiteľov psov. Na pomoc vyráža nová štvorkolka s vysávačom.

Ilustračný obrázok k článku Psie exkrementy v Starom Meste budú zbierať aj pomocou štvorkolky
3
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

V Starom Meste budú zbierať psie exkrementy po neporiadnych majiteľoch aj pomocou štvorkolky s vysávačom. Túto službu bude realizovať bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) zatiaľ len v centre Bratislavy.

Nová posila

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal kúpu tejto štvorkolky za zhruba 10 000 eur zdôvodnil tým, že verejné priestory hlavného mesta často trpia nedisciplinova­nosťou niektorých majiteľov psov. „My rodičia malých detí vieme, o čom hovoríme, aké je to nepríjemné a nebezpečné, keď arogantný majiteľ si po svojom psovi neuprace. Pripravili sme preto štvorkolku, ktorá bude jazdiť po uliciach Starého Mesta a udržiavať verejné priestranstvá čisté,“ povedal Nesrovnal. Takáto služba podľa neho funguje aj v iných európskych metropolách, napríklad v Prahe.

Keď sa táto novinka v Starom Meste osvedčí, na budúci rok plánujú zakúpiť ďalšie štvorkolky. Tie budú jazdiť v ďalších bratislavských mestských častiach. „Neznamená to, že sa má disciplína zľaviť, že všetko necháme po psoch tak, veď to po nás niekto uprace. Nie, toto nie je ani náhrada za vrecúška,“ podotkol primátor.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM