Rôzne Šport

Prvomájové bežecké podujatie v Lamači má nový názov i niekoľko noviniek

Prvý májový deň bude bratislavský Lamač opäť dejiskom bežeckého podujatia. Amatérskych bežcov však privíta už s novým názvom – zo Zdravbehu sa stal Runfest.

Ilustračný obrázok k článku Prvomájové bežecké podujatie v Lamači má nový názov i niekoľko noviniek
Zdroj: TASR

Prvomájové bežecké podujatie v Lamači má nový názov Runfest. Samospráva o tom informuje na svojom webe i prostredníctvom sociálnej siete.

Nie je to však jediná novinka, ktorá sa podujatia so začiatkom o 09.00 h týka. Okrem trás v detských a juniorských kategóriách, prechádzajúcich po sídliskovej časti Lamača, ponúkajú organizátori prvýkrát možnosť absolvovať lesný beh smerom na Kačín.

Podmienkou zaradenia tohto behu do programu však je, aby sa naň najneskôr v pondelok ráno, 48 hodín pre začiatkom podujatia, elektronicky prihlásilo minimálne päť súťažiacich.

Novinkou v programe bude aj rodinná štafeta pre trojčlenné tímy. V ňom musí byť minimálne jeden dospelý a tiež minimálne jedno dieťa mladšie ako 15 rokov.

Ďalšia inovácia sa týka zabezpečenia pitného režimu. Bežci už nedostanú minerálku v pet fľaši. „Pripravili sme pre vás vodu a limonádu, ktorú si budete môcť načapovať z nerezových nádob,“ upozorňuje záujemcov mestská časť na sociálnej sieti.

„Pomôžte nám aj vy eliminovať jednorazový odpad a prineste si svoju vlastnú fľašu, do ktorej si načapujete váš zaslúžený nápoj,“ dodáva.

Ilustračné foto, TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM