Kultúra

Proti rakovine bojujú škôlkari aj školáci

Ulice mestských častí Lamač a Vajnory sa od rána zapĺňajú bojovníkmi proti rakovine na kolieskach. Popoludní na účastníkov čaká zaujímavý kultúrny program.

Ilustračný obrázok k článku Proti rakovine bojujú škôlkari aj školáci
Zdroj: TASR

Lamač sa dnes pustil do súboja s Vajnormi. Obe mestské časti sa zapojili do súťaže World Challenge Day a zároveň podporili kampaň Na kolesách proti rakovine, ktorou chcú pomôcť v boji s onkologickými ochoreniami.

Samosprávy oboch mestských častí sa snažia dostať do pohybu čo najviac svojich obyvateľov. Podmienkou úspešnej účasti v rámci celosvetovej akcie World Challenge Day je aspoň 15-minútový intenzívny pohyb.

V centre Lamača sa dnes do pohybových, najmä tanečných aktivít zapojili malé deti z miestnych škôlok i žiaci Základnej školy na Malokarpatskom námestí.

„Odhadujeme, že je tu približne 400 účastníkov, verím, že počas dnešného dňa dostaneme do pohybu nielen deti, ale aj veľkých,“ uviedol starosta Lamača Peter Šramko.

Dobrovoľná zbierka

Keďže je akcia spojená s aktivitami kampane Na kolesách proti rakovine, ktorá rozširuje povedomie o riziku rakoviny a prostredníctvom dobrovoľnej zbierky zbiera tiež peniaze na boj proti rakovine, Šramko pozval Lamačanov na popoludňajší program a vyzval ich, aby prišli na „všetkom, čo má kolesá“.

On sám plánuje využiť minimálne šesť kolesových zariadení. „Okrem bicykla aj skateboard, kolieskové korčule, nákupný vozík, kancelárske kreslo na kolieskach, ale aj fúrik,“ informoval lamačský starosta.

Popoludňajšia časť podujatia sa začína v Lamači o 17.00 hod., jej súčasťou bude aj kultúrny program.

Čítajte aj: Koncert zboru z Texasu odštartuje 14. ročník kampane Na kolesách proti rakovine

Na kolesách proti rakovine
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM