Maros Palesch Iné športy

Projekt Otvorená škola má ďalšiu telocvičňu

Žiaci Strednej odbornej školy na Ivánskej ceste v Bratislave môžu užívať zrekonštruovanú telocvičňu. Slávnostne ju do rúk pedagógom školy odovzdal prestrihnutím pásky Bratislavský župan Pavol Frešo.

Rekonštrukcia celej telocvične trvala 5 rokov. Celková suma na rekonštrukciu sa vyšplhala na 76 600 eur. Z ktorých sa na rekonštrukcii sumou 3600 eur spolupodieľala aj Bratislavská župa. 

„Nedá sa nejakým iným spôsobom modernizovať, či telocvične, či vôbec celú výuku v rámci stredných škôl, ako tým, že budú spolupracovať župa ako zriaďovateľ a vedenie stredných škôl. Či je to v oblasti telesnej výchovy, či je to v oblasti športu, alebo aj v tak citlivej oblasti akou sú učiteľské platy. Ak sa dá niekde ušetriť, tak sa dá ušetriť priamo v území a sto­percentne na to budeme tlačiť, aby to, čo sa ušetrí, išlo ku žiakom a ku všetkým tým, čo to potrebujú,“ povedal župan Pavol Frešo.

Poslednou časťou, ktorú škola rekonštruovala, bola podlahová krytina. Keďže pôvodná bola položená v roku 1987 bolo potrebné ju urýchlene vymeniť, pretože mohlo prísť k zraneniu študentov.

**Cieľom Bratislavskej župy je skvalitňovanie podmienok pre športové aktivity. V rámci projektu Otvorená škola, ktorý je zameraný na oblasť športu, podporila 10 škôl a školských zariadení vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Dotáciami v celkovej hodnote 20 600 eur prispel kraj školám na rekonštrukciu či údržbu školských telocviční, posilňovní, sociálnych zariadení, opravu a údržbu ihrísk ale aj na nákup športového materiálu pre žiakov a pedagógov. **

Školy predkladali projekty na základe výzvy BSK. Návrh zoznamu vybratých žiadateľov pripravila krajská komisia, na základe odporúčaní odboru školstva mládeže a športu ich následne schválilo vedenie kraja.

Zdroj + foto: BSK, Iveta Tyšlerová

Nova telocvicna
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM