Zuzana Vajayová Rôzne

Projekt Daruj knihu je pripravený aj tento rok

Už ôsmykrát pripravila Komunitná nadácia Bratislava v štyroch bratislavských kníhkupectvách štyri kopce detských kníh ozdobené farebnými štítkami v rámci projektu Daruj knihu.

Sú na nich mená detí z krízových centier a zo sociálne znevýhodnených rodín, ktoré si tieto knihy priali. Každoročne sa pri nich neviditeľne stretnú neznámi ľudia, ktorí sa rozhodnú niektorú z knižiek vybrať a kúpiť. O ich včasné a správne doručenie malým čitateľkám a čitateľom sa postarajú práve ľudia z Komunitnej nadácie Bratislava. Knižky budú v štyroch bratislavských kníhkupectvách vyložené do 21. decembra.

Od roku 2003 sa Komunitnej nadácii podarilo doručiť takýmto spôsobom už 3336 detských kníh. Minulý rok sa knižkám potešili deti z Centra Nádej, krízových centier Dúha, Maják Nádeje, Brána do života, z ubytovne Kopčany, z Centra pre rodinu v kríze, zo združení Proti prúdu, Mládež ulice, Deti Humanity, Linka detskej istoty, z nízkoprahových centier Mixklub, Ulita, Ichtys, z Centier výchovnej a psychologickej prevencie na Bancíkovej a Hubeného ulici a komunitných centier v Roškovciach a Petrovanoch.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM