Nina Táborská Kultúra

Program na tento týždeň: Spríjemnite si pracovné dni kultúrou, toto ponúka Bratislava

Nový týždeň je opäť tu a aj tento raz vás čaká rôznorodý program, ktorý vám spríjemní pracovné dni. Chvíľku voľna tak môžete vyplniť napríklad aj takýmito aktivitami. Pozrite sa, čo všetko vás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Program na tento týždeň: Spríjemnite si pracovné dni kultúrou, toto ponúka Bratislava
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Vedecká kaviareň SAVinci

Zaujíma vás, ako sa dá využiť chémia v diagnostike rôznych ochorení? Predsa s využitím chemických látok ako kociek Lega pri postupnej príprave možných diagnostických zariadení. A viac vám už prezradí hosť Ján Tkáč z Chemického ústavu SAV, ktorý ako prvý slovenský vedec získal vzácny grant od European Research Council. Prednáška bude aj pre tých, ktorí majú radi sladké. Ukáže, prečo sú v diagnostike ochorení dôležité zložité cukry a na svoje si prídu aj vegetariáni.

Pondelok / Dunaj˜ / 17:30 / Vstup voľný

Záhrada – hovory o kultúre a kriku doby

Viete, ako funguje systém prideľovania grantov pre oblasť umenia a kultúry na Slovensku? Zaujíma vás, prečo je práve jeseň taká bohatá na rôzne podujatia? Môže byť nezávislá kultúra nezávislou? To a oveľa viac sa dozviete na diskusii, ktorá sa koná každý mesiac v Univerzitnej knižnici v Bratislave. Čaká vás aj živá hudba, tentokrát s Archívnym chlapcom.

Utorok / Univerzitná knižnica v Bratislave / 19:00

Prešporské večery

Tradičné a obľúbené Prešporské večery budú tento raz na tému „Dvory Pálffyovcov a Esterházyovcov v Bratislave“. Prednášať bude Denis Pongrácz.

Streda / Maďarský inštitút v Bratislave / 18:00

Bál

Každý už taký príbeh počul, no možno nevidel. Keď je najinteligentnejšia žena priťahovaná k tomu najväčšiemu gaunerovi. Vie, že je to sebazničujúca vášeň, ale… Pozrite si Bál na motívy poviedok Boženy Slančíkovej – Timravy.

Tešiť sa môžete na Alexandra Bártu, Táňu Pauhofovú, Jána Koleníka, Ľuboša Kostelného, Dianu Mórovú, Jozefa Vajdu, Zdenu Studenkovú, Daniela Fischera, Mariána Geišberga, Kamilu Magálovú, Janu Oľhovú, Františka Kovára a ďalších.

Štvrtok / Slovenské národné divadlo – Činohra / 19:00 / Vstupné: 20 eur, 15 eur, 10 eur, 5 eur

Račianske vinobranie 2015

Bratislavská mestská časť Rača vás pozýva na tradičné septembrové oberačkové slávnosti, ktoré sa budú konať v uliciach celej Rače. Môžete sa tešiť na tradičné jedlá a sprievodný program.

Piatok – Nedeľa / Nemecký kultúrny dom Rača / Celodenná akcia / Vstup voľný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM