Kultúra

Program festivalu Anime Show spestria Templári z Hradu Bagras

Vystúpenie šermiarskej skupiny je novinkou v programe Anime Show 2016. Už deviaty ročník medzinárodného festivalu anime, mangy, japonskej kultúry, sci-fi a fantasy sa uskutoční od 18. do 20. marca v bratislavskom Dome kultúry Ružinov.

Ilustračný obrázok k článku Program festivalu Anime Show spestria Templári z Hradu Bagras
Zdroj: TASR

Paralelne s Anime Show otvorí svoje brány aj 8. medzinárodná výstava počítačových, kartových a stolových spoločenských hier Game Expo. Anime Show prinesie v priebehu troch dní program v sekciách Anime, Japonsko, Sci-fi & Fantasy, Popkultúra a Kórea. V sprievodných podujatiach dominuje obľúbená kostýmová súťaž Cosplay, ktorej víťaz pocestuje na európske finále v Londýne

„Minulý rok sme hostili viac ako 10-tisíc návštevníkov, tento rok sa snažíme program rozšíriť. Jedným z top momentov bude skupina historického šermu Templári z Hradu Bagras, ktorí budú predstavovať simulované bitky stredoveku, budú mať historické stany, zbrane, bude to opäť niečo nové,“ povedal riaditeľ festivalu Róbert Žittňan.

Rozšírený program v exteriéri ponúkne nielen dobové šermiarske bitky, návštevníci budú môcť obdivovať aj historické dobové stany, zbrane a kuchyňu. Chýbať nebude ani lukostrelnica a vozenie na koňoch.

Výstava Game Expo 2016 ponúkne počítačové hry, retro, kartové a stolové hry, prednášky a prezentácie, LARPy a herné filmy. Významným hosťom festivalu sú tvorcovia hry Blood Will Be Spilled z Doublequote Studio, ktorí na festivale nielen porozprávajú o hre samotnej, ale aj o zaujímavom príbehu, ktorý hru sprevádza.

„Sú to slovenskí chlapci, ktorí sa dali dokopy pred rokom a pol a momentálne prešli schvaľovacím procesom na distribučnej sieti Steam Greenlight a tak sa ich hra dostane do veľkého sveta,“ dodal Žittňan k programu, ktorí tvoria aj počítačové turnaje League of Legends, HearthStone a Counter Strike: Go.

Oba festivaly, ktoré majú návštevníkom poskytnúť edukáciu, priblížiť fenomén popkultúry a ponúknuť tvorivú alternatívu trávenia voľného času, organizuje OZ AnimeCrew v spolupráci s Japonským veľvyslanectvom na Slovensku.

Prečítajte si aj: Festivaly AnimeShow a Game Expo sa blížia. Tento rok privítajú návštevníkov v nových priestoroch

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM