Maros Palesch Rôzne

Problémy s formulármi

BRATISLAVA. 13.06.2011. Problémy s formulármi pre nedávne sčítanie obyvateľov, domov a bytov 2011, s nekvalitnými podkladmi pre sčítacích komisárov aj s nejasným inštrukciami pre nich, zaznamenali bratislavské mestské časti Petržalka, Nové Mesto a De

Mnohí Bratislavčania sa nestretli so sčítacími komisármi. **„Stovky tých, ktorým sa nepodarilo skontaktovať so sčítacími komisármi, nosia sčítacie hárky priamo na úrad,“ **informoval novomestský hovorca Marek Tettinger. Podľa starostky Devína Ľubice Kolkovej podobnú situáciu riešili aj obyvatelia Devína.

V Petržalke sa niektorí občania odmietli zapojiť do sčítania najmä kvôli nedostatočnej propagácii i „mediálnej vojne“ medzi inštitúciami štátnej správy, ktorá mala negatívny dosah na verejnú mienku, uviedla vedúca kancelárie starostu Milka Podmajerská. Dodala, že starosta Vladimír Bajan, predseda regionálneho združenia bratislavských mestských častí, mieni nadniesť tému sčítania ľudu na najbližšom rokovaní združenia, alebo na niektorom orgáne Združenia miest a obcí Slovenska. Ako ďalej informovala, celkovo bolo v Petržalke vymenených po dvoch školeniach 109 sčítacích komisárov, v niektorých sčítacích obvodoch aj viackrát. Pozitívnejšia situácia bola v Novom Meste, kde odstúpilo šesť komisárov, nahradili ich pracovníkmi miestneho úradu. V Devíne neodstúpil ani jeden. Podľa starostky Kolkovej vládla však medzi nimi nespokojnosť.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM