Rôzne Správy

Prístavný most sa po rokoch opäť otvorí pre osobné vlaky. Železnice spoja Senec s Petržalkou

Tak predsa len sme sa dočkali. Po takmer ôsmich rokoch budú cez Prístavný most opäť premávať vlaky s cestujúcimi. Malo by sa tak stať už v júni.

Ilustračný obrázok k článku Prístavný most sa po rokoch opäť otvorí pre osobné vlaky. Železnice spoja Senec s Petržalkou
Zdroj: TASR

Cestovanie vlakom do alebo z Bratislavy by sa malo už onedlho výrazne zlepšiť. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) plánuje nasadiť nové spoje, ktoré by mali oživiť vlakovú dopravu v okolí Bratislavy, ale i v samotnom hlavnom meste. „Od 10. 6. 2018 pristupujeme k zásadnému zahusteniu železničnej dopravnej obsluhy na území hlavného mesta a v jeho okolí,“ Bratislava24.sk informoval riaditeľ odboru komunikácie a hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Dve nové linky

V uvedenom termíne by malo prísť k zavedeniu dvoch nových železničných prímestských liniek:

  • Bratislava-Nové Mesto – Trnava: Linku obslúži denne 29 nových vlakov s celkovou kapacitou približne 8 700 miest.
  • Bratislava-Petržalka – Bratislava-Nové Mesto – Senec: Na linke bude denne premávať 30 nových vlakov s kapacitou približne 9 000 miest na sedenie a ďalších približne 9 000 miest na státie.

Obe linky budú počas pracovných dní premávať v celodennom hodinovom intervale.

Osobáky cez Prístavný most

Po dlhých rokoch tak budú vlaky s cestujúcimi opäť jazdiť po Prístavnom moste do Petržalky. V súčasnosti však stále prebiehajú rokovania s ministerstvom dopravy o spustení novej linky. Železnice ale sľubujú, že spravia všetko pre to, aby mohli osobáky do Petržalky jazdiť už v júni.

Dobrou správou je aj to, že na zvýšenie počtu vlakov v okolí Bratislavy nie je nutný nákup nových vozidiel. „Spomínaný výsledok bude dosiahnutý so súčasným stavom vozňového parku a personálnym zabezpečením, čo zabezpečí vyššiu efektivitu práce v našej spoločnosti,“ uviedol Kováč.

Zároveň by železnice privítali aj výstavbu ďalšej železničnej zastávky v Petržalke, napríklad v okolí Digital Parku. Či nová zastávka na druhom brehu Dunaja nakoniec pribudne, bude však závisieť od štúdie uzla Bratislava, ktorú v súčasnosti pripravuje správca infraštruktúry, Železnice Slovenskej republiky.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM