Samospráva

Príspevok na školáka: V Ružinove a Novom Meste dostanú prváci po 35 eur

Ružinovskí prváci, ktorí od septembra nastúpia do prvého ročníka základných škôl, dostanú od bratislavskej mestskej časti Ružinov mimoriadny finančný príspevok vo výške 35 eur.

Ilustračný obrázok k článku Príspevok na školáka: V Ružinove a Novom Meste dostanú prváci po 35 eur
Zdroj: TASR

„Príspevok pri prvom vstupe do školy poskytujeme každý rok. Podporujeme tak nielen rodinu, ktorá má prváka a potrebuje mu kúpiť pomôcky do školy, ale zároveň obyvateľov s trvalým bydliskom v Ružinove,“ povedal ružinovský starosta Dušan Pekár.

Podmienkou trvalý pobyt

Podmienkou poskytnutia príspevku je trvalý pobyt zákonného zástupcu dieťaťa v Ružinove. Tamojší miestny úrad (MÚ) bude v priebehu septembra a októbra 2014 zasielať oznámenia o poskytnutí príspevku zákonným zástupcom detí zapísaných do prvých ročníkov škôl zriadených mestskou časťou Ružinov.

„V prípade, že dieťa je zapísané do školy inde ako v Ružinove, rodič si môže na MÚ na Mierovej 21 podať žiadosť o tento príspevok. Predložiť musí aj rozhodnutie o prijatí dieťaťa do 1. ročníka v školskom roku 2014/2015 a občiansky preukaz zákonného zástupcu ako oprávnenej osoby, ktorá má trvalé bydlisko v Ružinove,“ priblížila pre TASR Miroslava Štrosová z MÚ Ružinov.

Nové Mesto rozposlalo listy

Rovnakú sumu dáva prváčikom aj Nové Mesto. Podmienkou je tiež, aby dieťa pochádzalo z tejto mestskej časti a v nej nastúpilo do školy.

Miestny úrad poslal oznámenie s tlačivom žiadosti 255 rodinám, ktoré spĺňajú podmienky pre túto formu pomoci. Príspevok je v súlade so schválenými zásadami poskytovania finančnej výpomoci obyvateľom Nového Mesta a mestská časť ho poskytuje od roku 2002. V minulom roku novomestská samospráva vyplatila 163 žiadateľom celkovo 5705 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM