Rôzne

Prípravy na vyhotovenie mobilnej aplikácie IDS BK na nákup cestovných lístkov finišujú

V prípade, že nemáte bezkontaktnú čipovú kartu a predplatný cestovný lístok, užitočnou by vám mohla byť práve aplikácia IDS BK.

Ilustračný obrázok k článku Prípravy na vyhotovenie mobilnej aplikácie IDS BK na nákup cestovných lístkov finišujú
Zdroj: pixabay

V decembri minulého roku sme vás informovali o pripravovanej mobilnej aplikácii Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) na vyhľadávanie spojov verejnej dopravy spolu s možnosťou priameho nákupu cestovných lístkov.

V prípade, že nemáte bezkontaktnú čipovú kartu a predplatný cestovný lístok, užitočnou by vám mohla byť práve aplikácia IDS BK. Mala by dávať možnosť vyhľadania trasy cesty, dopravného spojenia a zároveň aj ceny za cestovný lístok. Ten si bude môcť cestujúci cez aplikáciu aj priamo zakúpiť.

Pripravovaná aplikácia

Okrem toho, že bude obsahovať mapu liniek, mala by mať pravidelnú až okamžitú aktualizáciu zmien spojených s výlukami, mala by informovať o zmenách trasy liniek a o zrušených a pridaných linkách.

Mobilná aplikácia IDS BK mala byť realitou v roku 2017, a tak sme sa opýtali, v akom štádiu sú prípravy a jej realizácia. „Vyhotovenie mobilnej aplikácie IDS BK, prostredníctvom ktorej si bude môcť cestujúci pozrieť cestovné poriadky, zakúpiť si cestovné lístky, zistiť aktuálne informácie o doprave, je vo finálnej fáze príprav zadania pre dodávateľa. Dodávateľa bude Bratislavská integrovaná doprava, a. s., ako zadávateľ, súťažiť riadne v zmysle platného zákona o verejnom obstarávaní,“ Bratislava24.sk informovala Eva Kukurová, hovorkyňa Bratislavskej integrovanej dopravy, a. s.

Kedy si budeme môcť aplikáciu stihnuť do svojich smartfónov teda zatiaľ známe nie je. Aplikácia však bude prispôsobená pre všetky mobilné operačné systémy.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM