KAW Rôzne Správy

Pripravte sa na hluk aj v noci. Brúsiť budú vyťaženú električkovú trať

V noci budú na trati pracovať preto, aby nebola počas dňa električková doprava v tomto úseku vylúčená.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa na hluk aj v noci. Brúsiť budú vyťaženú električkovú trať
Zdroj: DPB, a. s.

Počas dvoch nocí sa opäť bude pracovať na električkovej trati. Niektoré opravy už prebehli, ďalšie sa budú vykonávať na Vajnorskej ulici, na úseku od Trnavského mýta po Zátišie. Informoval o tom Bratislavský dopravný podnik (DPB) na sociálnej sieti.

Brúsenie trate

Trať sa bude brúsiť v noci z 29. na 30. augusta a z 30. na 31. augusta. Práve v noci sa pracuje preto, aby nebola počas dňa električková doprava zastavená. Náhradná autobusová doprava by bola pri cestovaní v spomínanej oblasti, v ktorej sa nachádzajú aj zdravotnícke zariadenia, určite komplikovaná.

„Kvôli tomu, že v blízkej budúcnosti nie je plánovaná iná výluka na dotknutých úsekoch, nemôžeme tieto neodkladné práce ani spojiť do jedného celku s iným vylúčením,“ vysvetľuje DPB.

Uvedené úseky tratí trpia „vlnkovitosťou“ či poklesnutými stykmi koľajníc, ktoré výrazne zvyšujú hluk pri prejazde každej električky. „Ten je obvykle viac badateľný zvonka, než zvnútra idúceho vozidla. Zároveň spôsobuje rýchlejšie opotrebovanie súčastí, keďže električkové kolesá a koľajnice majú "tvrdý“ styk kovu na kov," uvádza DPB.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM