Samospráva

Medzi priority Starého Mesta patria sofistikovanejšie ihriská aj boj s graffity

Staré Mesto má schválený Staromestský program. Zahŕňa súhrn priorít mestskej časti na obdobie rokov 2019 – 2022.

Ilustračný obrázok k článku Medzi priority Starého Mesta patria sofistikovanejšie ihriská aj boj s graffity
6
Galéria
Zdroj: TASR

Poslanci miestneho zastupiteľstva Staré Mesto na štvrtkovom (30. 5. 2019) miestnom zastupiteľstve jednohlasne schválili Staromestský program. Bratislava24.sk o tom informoval Matej Števove, hovorca Starého Mesta.

Staromestský program

Staromestský program je súhrn priorít mestskej časti Bratislava-Staré Mesto na obdobie rokov 2019 – 2022, ktoré vychádzajú z volebných programov jednotlivých politických strán a zoskupení, nezávislých poslancov a starostky. Na základe tohto programu bude vypracovaný akčný plán na rok 2019.

Priority stratégie zodpovedajú súčasným a budúcim potrebám obyvateľov, návštevníkov, podnikateľov, organizácií a inštitúcií na území Starého Mesta. Súpis priorít predstavuje otvorený dokument, do ktorého je možné dynamicky zasahovať a reagovať tak na aktuálny vývoj. Starostka a poslanci mestskej časti sa budú pri svojom rozhodovaní a konaní riadiť spoločnými prioritnými cieľmi.

Priority Starého Mesta

Hlavnými prioritami Staromestského programu je zvýšiť bezpečnosť v meste, vytvárať kvalitný verejný priestor pre všetkých, skvalitniť dostupnosť verejnej infraštruktúry, participácia a efektívne využitie zdrojov a zlepšiť fungovanie miestneho úradu. „Som veľmi rada, že za Staromestský program hlasovali všetci poslanci. Staromestský program tak získal vysokú legitimitu,“ povedala starostka Zuzana Africhtová.

Staré Mesto chce konkrétne v najbližších rokoch realizovať detské ihriská, ktoré budú klásť vyššie nároky, poskytovať pestrejšiu paletu aktivít a rozvíjať mentálne a motorické schopnosti detí. Ďalším z konkrétnych opatrení, ktoré chcú poslanci Starého Mesta realizovať, sú klimatické vodozádržné opatrenia.

V oblasti čistoty chce Staré Mesto vyhlásiť boj proti graffiti. Mestská časť plánuje odstraňovať a eliminovať graffity a v spolupráci so školami a umelcami nájsť spôsob, ako ho dostať na vyššiu úroveň a nájsť pre neho správny priestor v meste. TSSM zároveň vytvorí Havarijnú jednotku na odstraňovanie havarijných stavov rámci Starého Mesta.

Transparentný úrad

V priorite zlepšenia fungovania miestneho úradu bude mestská časť spĺňať princípy transparentného úradu. Informácie a dáta, ktoré sa vytvárajú a zbierajú na úrade, budú verejne prezentované v súlade s predpismi o ochrane osobných údajov. Úrad bude poskytovať viac služieb a úkonov online a elektronicky.

Skvalitnenie služieb úradu pre obyvateľov, integrácia a elektronizácia služieb, podpora šírenia informácií a podpora informovanosti obyvateľov a návštevníkov sú ciele tejto priority zamerané aj na obnovu technického vybavenia inštitúcií mestskej časti, implementácie nových služieb a vytvárania podmienok pre ich využívanie i prostredníctvom rozširovania potrebnej infraštruktúry v spolupráci s podnikateľským sektorom.

Staré Mesto
6
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM