Maros Palesch Rôzne

Primátori Malaciek, Pezinka a Senca nemôžu čerpať fondy EU

Pričlenenie okresov Malacky, Pezinok a Senec k BSK nebolo šťastné tvrdí Richard Frimmel.

Pričlenenie okresov Malacky, Pezinok a Senec k BSK nebolo šťastné

Pričlenenie okresov Pezinok, Malacky a Senec k Bratislavskému samosprávnemu kraju nebolo šťastné ani pre Bratislavu, ani pre tieto tri okresy, mieni starosta mestskej časti Bratislava-Nové Mesto a krajský poslanec Richard Frimmel. Hlavné mesto Bratislava by malo byť vyšším územným celkom vo svojich hraniciach.

„Oni už na to prišli, veľa z nich, primátor Malaciek, primátor Pezinka sa sťažujú a žiadajú riešiť otázku, že nemôžu čerpať finančné prostriedky z fondov Európskej únie, lebo sú ‚Bratislava‘ a tá je z drvivej väčšiny týchto peňazí vyňatá,“ povedal Frimmel pre média po skončení rokovania novomestského zastupiteľstva tento týždeň.

Podľa neho je dosť času do budúcich parlamentných, krajských a komunálnych volieb, aby sa politici zamysleli nad touto situáciou. Otázkou ostáva, kam tieto tri okresy pričleniť, dva by mohli ísť napríklad do trnavského celku a jeden do nitrianskeho, povedal s tým, že všetko sa dá riešiť, keď sa chce. Frimmel však nevie, či sa v tomto volebnom období nájde na to politická vôľa.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM