Maros Palesch Rôzne

Primátor sa chystá riešiť cyklistickú dopravu

Komisiu pre cyklistickú dopravu chce ustanoviť bratislavský primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smer-SD), ktorý mal vo volebnom programe aj vybudovanie cyklotrás.

„Komisia bude zahŕňať cyklistických aktivistov, mestské časti (MČ), mesto. V rámci nej sa ujasní, čo je možné urobiť hneď, čo sa dá urobiť o rok, o dva, lebo si to vyžaduje projektovú prípravu, riešenie pozemkových vecí a podobne,“ povedal primátor s tým, že určite budú štyri nové cyklotrasy. Sľúbil voličom i plaváreň, v tejto súvislosti chce spojiť sily mesta a MČ. „Ďalej som hovoril o futbalovom štadióne a mestskej športovej hale pre kolektívne hry, najmä basketbal,“ dodal.

Vyjadril sa tiež k Športovej hale VKP Bratislava pre rôzne druhy športov v lokalite bratislavského Parku kultúry a oddychu (PKO). Pozemky v nej vlastní súkromný investor, spolu s developérmi pripravujú výstavbu. Mesto sa v súčasnosti orientuje primárne na riešenie budov PKO. „Budeme musieť nejakým spôsobom pomôcť lokalizovať halu VKP, pokiaľ dôjde k tomu, že sa tam začne stavať,“ priblížil situáciu Ftáčnik. „Sme ochotní rokovať s každým, kto chce riešiť situáciu,“ povedal jeden z majiteľov haly Eduard Hronský. Hala funguje vyše 20 rokov.

Ftáčnik uviedol, že sa pokúša o spoločný program jeho ako primátora a mestských poslancov. Po pripomienkovaní by mal byť predložený do mestského zastupiteľstva (MsZ) v prvom štvrťroku 2011. „Potom budem môcť odpovedať, čo urobíme, dovtedy je to moja predstava, s touto predstavou som sa uchádzal o dôveru voličov. Budem sa snažiť dostať z nej maximum do dokumentu,“ konštatoval. Podľa neho sa na politických rokovaniach predbežne zhodli, že s témou otvorená samospráva by pravdepodobne nemal byť problém. O ostatných oblastiach ako doprava, kvalita života, šport, sociálne a ďalšie sa bude rokovať v odborných komisiách a neskôr na pôde klubov MsZ.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM