Správy

Primátor pozval k sviatočnému stolu osamelých Bratislavčanov

Spolu s primátorom hlavného mesta Ivom Nesrovnalom zasadlo k sviatočnému stolu v Justiho sieni Primaciálneho paláca približne 80 osamelých Bratislavčanov.

Ilustračný obrázok k článku Primátor pozval k sviatočnému stolu osamelých Bratislavčanov
7
Galéria
Zdroj: TASR

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal aj tento rok pozval k sviatočnému stolu osamelých občanov mesta, aby si spoločne vychutnali vianočnú atmosféru a spoločne sa porozprávali o tom, aký bol uplynulý rok a čo si prajú v novom roku.

Dlhoročná tradícia

Pozvanie tento rok prijalo približne 80 osamelých Bratislavčanov z jednotlivých mestských častí. Stretnutia sa zúčastnil aj rímskokatolícky kňaz Jozef Kyselica a Erika Sokola, evanjelická farárka.

„Je to krásna tradícia a aj preto som sa rozhodol v nej každoročne pokračovať,“ vysvetlil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Tradícia prizvať k štedrovečernému stolu osamelých občanov hlavného mesta bola založená v 90. rokoch vtedajším primátorom P. Kresánkom.

Nechýbali ani tradičné jedlá

V Justiho sieni vytváral sviatočnú atmosféru vianočný stromček, vianočnú náladu navodili aj vianočné koledy. Hostia si mohli vychutnať tradičné jedlá ako oplátky s medom, ovocie, oriešky, kapustnicu, vyprážanú rybu so zemiakovým šalátom a ďalšie. Nechýbala ani spoločná modlitba. Každý z hostí dostal aj malý darček.

„Nie každý má v tomto vianočnom období možnosť stráviť vianočný čas so svojou rodinou. Aj takýmto spôsobom tak chceme spestriť Vianoce našim seniorom, ktorí by inak vianočné sviatky trávili sami," dodal primátor.

Primátor pozval k sviatočnému stolu osamelých Bratislavčanov
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM