Správy

Primátor podal vo veci chýbajúcich petičných hárkov trestné oznámenie

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal podal v mene hlavného mesta na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie na neznámeho páchateľa v súvislosti s chýbajúcimi petičnými hárkami petície proti hazardu.

Ilustračný obrázok k článku Primátor podal vo veci chýbajúcich petičných hárkov trestné oznámenie
Zdroj: TASR

Primátor si myslí, že došlo k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu nielen tým, že je rozdiel medzi vyzbieraným počtom hárkov a fyzickým stavom hárkov. "Rovnako aj manipulácia s podpisovými hárkami bola protiprávna, pretože ten, kto s nimi manipuloval, nie je oprávnený nakladať s osobnými údajmi ľudí, ktorí sa pod petíciu podpísali,“ vysvetlil Nesrovnal.

Primátor nariadil kontrolu

Nesrovnal nariadil spraviť internú kontrolu nakladania s podpisovými hárkami priamo na úrade tak, aby bolo možné podrobne skontrolovať celý proces manipulovania s hárkami od doručenia do podateľne, až do času fyzickej kontroly hárkov na oddelení petícií a sťažností.

„To isté musíme spraviť aj ako petičný výbor – zmapovať nakladanie s hárkami do času odovzdania do podateľne úradu,“ dodal primátor. Trestné oznámenie je ďalším krokom podniknutým v smere zistiť, čo sa presne stalo. Ako informoval primátor, v súčasnosti ešte nie je jasné, kde sú zvyšné petičné hárky.

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal ako predseda petičného výboru za zákaz hazardu v meste predvčerom informoval o znepokojujúcom stave. Petíciu za zákaz hazardu podpísalo 136 139 občanov na 8 018 ks hárkov. Rozdiel medzi vyzbieraným počtom hárkov a petičnými hárkami, ktoré má hlavné mesto k dispozícii, je 3 039 ks.

Boj proti hazardu pokračuje

„Viem si predstaviť, komu by vyhovovalo, aby bola petícia za zákaz hazardu ohrozená. Takéto metódy nás však ani nezastrašia, ani nezastavia. Urobíme všetko preto, aby bol duch petície naplnený a podávame trestné oznámenie, aby bolo všetko riadne prešetrené. Bratislavčania sa vyjadrili jasne – hazard v meste chcú obmedziť," vyhlásil primátor.

Spoločne so starostom mestskej časti Bratislava-Lamač Petrom Šramkom, ktorý je členom petičného výboru, preto ubezpečili, že mesto pokračuje v kontrole petície tak, aby bolo možné prijať všeobecne záväzné nariadenie o obmedzení hazardu v meste v čo najkratšom čase.

Čítajte aj: Magistrátu zmizlo niekoľko tisíc podpisov pod petíciu proti hazardu

Ilustračný obrázok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM