Správy

Primátor ocenil bratislavských športovcov. Medzi víťazmi aj svetové hviezdy

Bratislavský primátor Ivo Nesrovnal ocenil najúspešnejších športovcov Bratislavy a Bratislavského kraja. Tu sú víťazi.

Ilustračný obrázok k článku Primátor ocenil bratislavských športovcov. Medzi víťazmi aj svetové hviezdy
9
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Anketa najúspešnejší športovec a športový kolektív Bratislavy a Bratislavského kraja 2016 sa konala už po 24-krát. Umiestnili sa v nej aj úspešní bratislavskí olympijskí a paralympijskí športovci, ktorí reprezentujú nielen Bratislavu a Bratislavský kraj, ale celú krajinu.

„Význam ankety každoročne naberá na váhe a môžem povedať, že talent a tvrdá práca našich športovcov prinášajú úspechy a zadosťučinenie nielen samotným športovcom, ale aj Bratislave, ktorá sa vďaka týmto úspechom zviditeľňuje na mape sveta. Všetkým srdečne gratulujem,“ povedal vo svojom príhovore primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Ocenení športovci

V hlavnej kategórii seniori sa víťazmi stali bratia Škantárovci vo vodnom slalome, ktorí sa v tomto roku stali aj olympijskými víťazmi na olympijských hrách v Riu.

V kategórii juniori sa víťazom stala „kádvojka“ Samuel Baláž – Csaba Zalka v rýchlostnej kanoistike. Ďalšími ocenenými športovcami bez určenia poradia sa stali Filip Scholtz v karate a Lukáš Tobolák v karate.

V kategórii talent roka bez určenia poradia sa stali víťazmi Kristína Ďurecová vo vodnom slalome, Marek Stránsky v karate a Tamara Vidová taktiež v karate.

V kategórii športový kolektív sa víťazom stal Kolektív K4 ŠCP Bratislava v zložení: Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr, Tibor Linka – rýchlostná kanoistika.

Cenu primátora za úspešnú reprezentáciu hlavného mesta a Slovenska a za mimoriadny športový výkon na svetovej úrovni si odniesla jednoznačne Dominika Cibulková za tenis, v ktorom sa stala tento rok majsterkou sveta.

V kategórii telesne postihnutí športovci sa víťazkou stala dvojnásobná paralympijská víťazka z Ria Veronika Vadovičová v športovej streľbe. Ďalšími ocenenými telesne postihnutými športovcami bez určenia poradia sú Michaela Balcová a Róbert Ďurkovič v boccii.

šport Bratislava
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM