Samospráva

Primátor Nesrovnal navrhol kontrolu hospodárenia v Dopravnom podniku

Po mimoriadnom, viac než trojhodinovom rokovaní Komisie finančnej stratégie a pre správu a podnikanie s majetkom mesta, ktoré sa uskutočnilo v stredu 18. marca, navrhol primátor Ivo Nesrovnal kontrolu hospodárenia v Dopravnom podniku Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Nesrovnal navrhol kontrolu hospodárenia v Dopravnom podniku
Zdroj: TASR

Na rokovaní finančnej komisie sa zúčastnili zástupcovia všetkých útvarov Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy, ktorí boli pripravení odpovedať na otázky poslancov k jednotlivým položkám rozpočtu. Prítomný bol aj riaditeľ Dopravného podniku Bratislava Ľubomír Belfi.

„Bratislava potrebuje mať jasné pravidlá fungovania a Bratislavčania musia vedieť, za čo platia,“ povedal po rokovaní primátor Nesrovnal. Navrhol preto kontrolu zameranú na hľadanie vnútorných zdrojov na financovanie DPB.

„Vo finančnej situácii, v ktorej sa Bratislava nachádza, musíme všetci hľadať spôsoby ako šetriť, DPB nie je výnimkou. Práve Dopravný podnik Bratislavy dostáva najväčšiu časť rozpočtu, teda najviac peňazí od Bratislavčanov. Preto musíme vedieť o každom eure, ktoré do podniku posielame. Len poriadok a dodržiavanie pravidiel nám umožní vrátiť Bratislavu Bratislavčanom,“ uzavrel primátor Nesrovnal.

Prečítajte si tiež: Na bratislavských cestách pribúdajú nové trolejbusy. O pár týždňov ich bude päťdesiat

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM