Rôzne Správy

Primátor I. Nesrovnal ocení najusilovnejších bratislavských seniorov

Udeľovanie ceny Senior roka sa bude konať vo štvrtok 12. októbra v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca.

Ilustračný obrázok k článku Primátor I. Nesrovnal ocení najusilovnejších bratislavských seniorov
Zdroj: TASR

Mesto už niekoľko rokov vždy v októbri – Mesiac úcty k starším, organizuje v spolupráci s Radou seniorov Bratislavy vrcholové podujatie Seniorfestu, ktorým je slávnostné odovzdávanie prestížneho ocenenia Senior roka 2017.

Udeľovanie ceny Senior roka sa bude konať vo štvrtok 12. októbra v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca, kedy si toto významné ocenenie osobne z rúk primátora prevezmú bratislavskí seniori, ktorí boli vybraní zo zaslaných návrhov od jednotlivcov alebo organizácií. Do dnešného dňa bolo za roky 2011 až 2016 celkom ocenených 26 seniorov.

Aktívni seniori

Toto ocenenie udeľuje primátor Ivo Nesrovnal Bratislavčanom, ktorí v našom hlavnom meste pôsobili pracovne, angažovali sa vo verejnej sfére alebo záujmovej činnosti a aj v súčasnosti na dobrovoľníckej báze pôsobia v občianskej, sociálnej, kultúrnej, športovej či inej oblasti.

„Tak ako po minulé roky aj tento rok mesto ocení tých seniorov, ktorí sa najviac angažovali na aktívnom živote mesta. U nominovaných seniorov na titul Senior roka si vážim hlavne to, ako im záleží na našom hlavnom meste, aby sa v ňom lepšie žilo a svojou angažovanosťou vo verejnej sfére alebo záujmovej činnosti dokazujú, že im to robí radosť a keď ide o dobrú vec, že na veku nezáleží,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Okrem udeľovania ocenenia Senior roka 2017 patria k Seniorfestu, ktorí sa medzi staršími občanmi hlavného mesta teší veľkej obľube, aj ďalšie podujatia zamerané na vzdelávanie, kultúru či šport. Významnou úlohou samosprávy je prispievať k aktívnemu starnutiu dôchodcov a k vytváraniu dostatočných príležitostí pre ich spoločenské vyžitie s cieľom vyzdvihnúť ich užitočnosť pre spoločnosť, podporovať aktívne starnutie, zvýšiť jeho uznanie, solidaritu medzi generáciami, vitalitu a dôstojnosť všetkých ľudí.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM