Maros Palesch Rôzne

Primátor Ftáčnik na EUROCITIES

Bratislavský primátor je na dvojdňovej výročnej konferencie organizácie EUROCITIES, ktorá sa koná v talianskom meste Janov. Na tomto prestížnom medzinárodnom podujatí sa každoročne stretávajú primátori, starostovia či komunálni experti takmer 140 čle

Hlavnou témou tohtoročnej konferencie je motto – Plánovanie pre ľudí. V rámci programu sa okrem série odborných podujatí uskutoční panelová diskusia primátorov, ktorej cieľom je sprostredkovať výmenu skúseností medzi jednotlivými európskymi mestami o moderných, inovatívnych projektoch zapájajúcich ľudí do rozhodovania verejných inštitúcií. Slovenská metropola sa predstaví s projektom otvorenej samosprávy a transparentné­ho mesta.

Organizácia EUROCITIES vznikla v roku 1986 a dnes je najprestížnejšou medzinárodnou organizáciou európskych samospráv. Jej cieľom je vytvárať priestor pre výmenu skúseností a zjednodušenie získavania informácií, ktoré môžu samosprávam poslúžiť pri tvorbe vlastných stratégií rozvoja. Agenda EUROCITIES svojím zameraním pokrýva všetky kľúčové oblasti činnosti miest a taktiež poskytuje možnosť zapojiť sa do výkonu európskej regionálnej politiky a podieľať sa na aktívnom dialógu s inštitúciami Európskej únie. Bratislava je jej členom od roku 2010 a slovenská metropola sa výrazne angažuje hlavne v oblasti multilaterálnej medzinárodnej spolupráce a na pôde fóra pre ekonomický rozvoj. Zástupcovia bratislavského magistrátu sú taktiež zapojení do pracovnej skupiny pre tvorbu mestskej značky a atraktivity miest.

Zdroj: Magistrát Bratislavy, Ľubomír Andrassy

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM