Maros Palesch Rôzne

Primátor chce spolupracovať s Brnom

Bratislavský primátor Milan Ftáčnik chce nadviazať užšiu spoluprácu s vedením českého Brna. Tento zámer tlmočil aj počas oficiálneho pracovného stretnutia s českým veľvyslancom na Slovensku Jakubom Karfíkom v stredu, 23. februára.

Ftáčnik tiež českému veľvyslancovi prezradil, že bratislavský magistrát v súčinnosti s Bratislavským samosprávnym krajom pripravuje pracovné rokovanie s vedením brnianskej samosprávy, ktoré bude tematicky zamerané na otázky dopravy a projekty integrovanej verejnej dopravy.

Karfík v tejto súvislosti uviedol, že medzi Bratislavou, Brnom a Prahou je množstvo spoločných styčných bodov a jednotlivé mestá môžu už dnes vzájomne kooperovať. Ako príklad takejto spolupráce uviedol infraštrukturálne zámery miest, pri realizácii projektov, ktoré by posilnili význam verejnej hromadnej dopravy pred individuálnou.

Primátora hlavného mesta podčiarkol, že považuje spoluprácu s českou metropolou Prahou a rakúskou Viedňou za strategickú a verí, že vzájomná komunikácia na úrovni hlavných miest bude mať v nadchádzajúcich štyroch rokoch nadštandardnú úroveň.

Zdroj + foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM