Správy

Primaciálny palác aj Most SNP budú svietiť namodro. Pršať však nehlásia

Primaciálny palác aj Most SNP budú bez ohľadu na počasie svietiť namodro. Mesto si takýmto spôsobom uctí ľudí, ktorí trpia autizmom.

Ilustračný obrázok k článku Primaciálny palác aj Most SNP budú svietiť namodro. Pršať však nehlásia
11
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Primaciálny palác a Most SNP budú v noci z nedele na pondelok bez ohľadu na počasie svietiť namodro. Hlavné mesto si tak uctí ľudí, ktorí trpia autizmom. Bratislava24.sk o tom informovala Iveta Kešeľáková z bratislavského magistrátu.

Prečo modrá?

Hlavné mesto sa rozhodlo podporiť iniciatívu nájomcu vyhliadkovej veže a uctiť si tak ľudí trpiacich autizmom.

“Aj keď podsvietenie vyhliadkovej veže UFO závisí od aktuálnej predpovede počasia a mení sa v odtieňoch žltej, červenej, zelenej a modrej, od večera 2. apríla až do rána bude svietiť namodro. 2. apríl je Svetovým dňom povedomia o autizme. Modrým svetlom pomôžeme zacieliť povedomie verejnosti na túto vývinovú poruchu, ktorá ovplyvňuje viac ako 70 miliónov ľudí na svete,” povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Preto sa rozhodol, že sa k tejto iniciatíve pridá a aj Primaciálny palác bude rovnako nasvietený namodro.

Znížená schopnosť či neschopnosť bežnej komunikácie je jedným zo základných prejavov autizmu. Modrá farba je symbolom komunikácie a odkazom pre ľudí s autizmom, že svetu nie sú ľahostajní a že im chce rozumieť.

Nasvietený podľa počasia
11
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM