Rôzne

Príďte podporiť rodiny Plamienka na treťom ročníku Ultralanovky

Na treťom ročníku charitatívneho behu UltraLanovka pre deský hospic Plamienok sa na štarte stretne presne 50 ultra bežcov.

Ilustračný obrázok k článku Príďte podporiť rodiny Plamienka na treťom ročníku Ultralanovky
6
Galéria
Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk

S úderom prevej sekundy v sobotu (14. 4.) po polnoci štartuje na bratislavskej Kolibe pri hornej stanici lanovky tretí ročník dvadsaťštyriho­dinového charitatívneho projektu pre bežcov, ultrabežcov, ale aj rekreantov s názvom ULTRALANOVKA PRE PLAMIENOK.

Nie ste v tom sami

„Nie ste v tom sami“ je posolstvo, ktoré účastníci tohto projektu pošlú nevyliečiteľne chorým, zomierajúcim a smútiacim deťom a ich rodinám v starostlivosti neziskovej organizácia PLAMIENOK.

Na trať vyštartuje viac ako 50 registrovaných pretekárov vo veku od 18 rokov. Celých 24 hodín budú bežať na traťovom okruhu s dĺžkou 3 km a prevýšením 186 m. Symbolicky sa budú sa môcť pripojiť aj bežci na kratšiu vzdialenosť. Za dobrovoľný príspevok odbehnú max. 5 okruhov.

K dispozícii pre nich bude 100 kusov bežeckých čipov na zapožičanie. Požičovňa 30 nabitých čelových lámp pre beh vo večerných a nočných hodinách dáva možnosť vyskúšať si možno prvýkrát beh nočným lesom každému, kto na podujatie zavíta a podporí Plamienok. Ďalšie informácie nájdete na stránke www.ultralanovka.sk .Tí, ktorí sa nebudú môcť osobne zúčastniť, majú možnosť pomôcť finančným darom či inou formou pomoci na portáli www.ludialudom.sk/ultralanovka.

Príďte povzbudzovať

Projekt sa uskutoční pod záštitou starostu Nového Mesta Rudolfa Kusého a za pomoci EKO – podniku verejnoprospešných služieb a ďalších externých partnerov. Spoločne pozývajú v sobotu od 10:00 do 18:00 hod. všetkých Bratislavčanov a návštevníkov Bratislavy.

Na úseku Železná studnička – Kamzík bude bezplatne premávať sedačková lanovka. Jednotlivci, či rodiny s deťmi strávia jarnú sobotu v krásnom prírodnom prostredí na Kolibe a podporia tak rodiny Plamienka. Bežcov a ultrabežcov bude možné povzbudzovať na turistických chodníkoch, alebo z výšky sedadiel premávajúcej lanovky.

Beh na dlhú trať je synonymom „behu života“, ktorý zdolávajú rodičia a príbuzní detí v starostlivosti Plamienka. Je to často práve sila ducha, ktorá nielen bežcom, ale aj chorým deťom a ich rodinám pomáha ísť ďalej. Snahou organizátorov je aj upútať pozornosť dobrých ľudí na celom Slovensku a inšpirovať ich k zamysleniu a finančnej pomoci nevyliečiteľne chorým, zomierajúcim a smútiacim deťom a ich rodinám v starostlivosti neziskovej organizácie PLAMIENOK n. o.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM