Lucia Lauková Rôzne

Prichádza zmena počasia: Cez víkend dokonca hrozia aj búrky

Predchádzajúce dni sme sa skôr tešili z jarných, slnečných, ale na vlahu skúpych dní. To sa podľa vyhliadok počasia zmení a budeme potrebovať dáždnik.

Ilustračný obrázok k článku Prichádza zmena počasia: Cez víkend dokonca hrozia aj búrky
12
Galéria

Začiatok apríla sa niesol v duchu príjemného jarného počasia s teplotami do +20 °C. Viac oblačnosti a nižšie teploty úradovali na severe. Podľa vyhliadok počasia, má byť v utorok ešte teplo, no v stredu majú doraziť zrážky.

V utorok má byť prevažne jasno. Viac oblačnosti bude podľa imeteo.sk na západe, ktorý okrajom zasiahne teplý front.

„Naše územie sa v utorok následne dostane do teplého sektoru frontálneho systému a to najmä západ územia. Očakávame preto vyššie teploty, približne od +12 do +18 °C,“ predpovedá portál.

Kedy zaprší?

Vlaha je však vítaná, keďže marec bol na Slovensku veľmi suchý. Ako uvádza portál, najviac zrážok napršalo na severe, kde spadlo približne množstvo na úrovni dlhodobého priemeru. „Najmenej zrážok spadlo v oblasti Košickej kotliny, kde za celý mesiac napršalo len približne 20% toho, čo býva zvykom,“ konštatuje imeteo.sk.

Výdatnejšie zrážky, ktoré mali podľa imeteo.sk doraziť v strede týždňa, sa momentálne neočakávajú. „Od juhozápadu k nám v druhej polovici týždňa začne prúdiť vlhký vzduch, v ktorom sa budú vyskytovať prehánky,“ uvádza portál.

V stredu popoludní môžeme na viacerých miestach, najmä na strednom Slovensku, očakávať prehánky, pričom na východe a západe sa vyskytnú len ojedinele.

„Výdatnejšie zrážky sa zatiaľ neočakávajú. Od víkendu sa budú prehánky vyskytovať častejšie a miestami už budeme môcť pozorovať aj búrky,“ dodáva imeteo.sk.

Foto: ilustračné

Dážď, prehánky
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM