Michaela Katonová Rôzne

Pribudne v hlavnom meste k mačacím kaviarňam aj sovia?

Predstavte si, že sedíte v kaviarni obklopení sovami. Tie pokojne sedia na bidlách a pozorujú okolie. V hlavnom meste už aktuálne nájdete mačacie kaviarne, obľúbili by si Bratislavčania aj tie sovie?

Ilustračný obrázok k článku Pribudne v hlavnom meste k mačacím kaviarňam aj sovia?
Zdroj: Dnes24.sk

Miesta, kde okrem dobrej kávy či koláčov môžete pohladkať zvieratá, nie sú v našich končinách veľm rozšírené. Manželský pár z Bratislavy pravidelne navštevuje mačaciu kaviareň v hlavnom meste. Nedávno však objavili úplne nový druh zážitku, soviu kaviareň.

Monika a Andrej navštívili Japonsko pred niekoľkými týždňami. V Tokiu objavili Akiba Fukuró. Malý podnik, ktorého obyvateľmi sú sovy. „Nikdy som nič podobné nevidela. Na bidle sedelo osem sov, akoby nič,“ spomína Monika. Za poplatok 1 500 jenov, približne 11 eur, si návštevníci môžu vybrať jednu sovu, ktorú si zoberú so sebou k stolu.

„Neveril som, ako hladkanie sovy dokáže upokojiť, rozhodne je to zážitok na celý život,“ hovorí Andrej. Posedenie so sovou trvá približne hodinu. „Zvieratá nemajú žiadny stres, majiteľ nás ubezpečil, že sú na ľudí zvyknuté od malička,“ dopĺňa Monika.

Po príchode domov začali manželia uvažovať, ako by urobili rovnakú kaviareň aj v hlavnom meste. Na Slovensku však nie je možné, aby boli zvieratá voľne pustené v kaviarňach či reštauráciách. Svoje o tom vedia aj majiteľky kaviarne Mačinézy, Kornélia Ševčíková a Simona Vitanová, s ktorými sme pred časom robili rozhovor. Pôvodne si tiež predstavovali, že mačky budú priamo v priestore kaviarne. To však nie je možné.

„Kaviareň funguje na trošku inom princípe ako je to vo svetových metropolách. Naše zákony nedovoľujú pohyb zvierat v gastronomických prevádzkach. Máme kaviarenskú časť a mačaciu miestnosť. Zákazník príde a je na jeho zvážení, či si chce vychutnať kávu v spoločnosti mačičiek alebo nie,“ objasňujú majiteľky.

Manželov však sovia kaviareň očarila natoľko, že sa nevzdávajú. „Aktuálne hľadáme alternatívy a uvidíme, či sa nám podarí naše idey zrealizovať,“ konštatujú manželia. Otvorenie zvieracej kaviarne sprevádza bezpochyby veľa radosti, no zároveň prichádzajú aj problémy. Budúcnosť ukáže, či sa k mačacím podnikom pridá aj taký, kde si budú môcť Bratislavčania i turisti pohladiť sovy.

Prečítajte si tiež: ROZHOVOR: Káva v mačacej spoločnosti? Vyberáme mačacie osobnosti, ktoré si vedia získať človeka, hovoria majiteľky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM